Szegény embert az ág is húzza... Matolcsy-csomag (beszélgetés)
Újra beszólt ez a Nagy Úr a por népnek.
Mégpedig, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni...
Na, akkor mutasd meg kiskomám, cseréljünk, én költöm a te százezres fizudat, te meg a 47ezret. Az öltönyödet nem futná...
Szerintem, ha már ilyen jól tudják, akkor legyen már egy népszavazás, és szavazzuk meg, hogy a politikusok havi bére 47ezer legyen...
biztos, csak meg kell találni.
:)
Én igyekszem arra koncentrálni, hogy hogyan lehet pénzt csinálni, nem pedig arra, hogy hogyan nem.
Nálunk is van aki hallgat és olyan is aki még mindig úgy gondolja, hogy ez a jó út.
Mondjuk azt nagyon szeretném tudni, hogy ha áfát és járulékot ilyen gyorsan lehet emelni, akkor a beígért parlamenti létszám leépítéshez miért kell több mint egy év.
nekem egy ilyen ismerősöm van
lépten-nyomon kampányolt, most hallgatásba burkolózott
lehetőség?
létezik még olyan?
Szia !
Diktatúra.... Ezt nagyon jól írtad.....
Mikor derül ki, hogy elfogadták-e?
engem ez annyira elkeserít és felháborít....:-(
de gondolom nem én vagyok az egyetlen
Következő válság??!!
Nagyon tájékozatlan vagyok sajna:( Nem olvasok gazdasági híreket.
Nagyon rossz lesz,már kezdtem kissé fellélegezni,hogy el tudnám tavaszra adni anyámék Budapesti házát.Sajnos nincs rá vevő,pedig levittem az árat-5 millával-de csak úgy tudnám eladni,ha tízen X milliókat buknék rajta.Természetesen ingatlanokba fektetném a pénzt,de nem fogom elkótyavetyélni,így kénytelen voltam kiadni ár alatt-ha jönne még egy válság az minden szempontból betenné a kaput sokaknál:oo
Igen,én is hasonlótól tartok.
Férjem azt mondta,ha heti négy-öt vendégem van,az már elég-mert itthon van az üzletem-a ház másik felét alakítottuk ki.
Ami nagyon nehéz manapság,az a vendégkör kialakítása.
Tíz,tizenöt éve szolit működtettem-de nagyon jól ment,mert míg a környékemen befuccsoltak az üzletek-addig nálam hajnaltól éjjel kettőig hatalmas forgalom volt-sajnos ma nem tudom idecsalni vele a vendégeket,mert nem divat a szoláriumozás,nem járnak már az emberek barnulni.
Másik dolog-fodrászhoz még elmennek az emberek,de kozmetikáztatni már nem marad rá pénz.
Férjem meg tűkön ül már,nyaggat-teljesen jogosan:D
baromi nagyot lehet most/majd bukni.
ha olvastok gazdasagi hireket (nem, nem a tv2 meg rtl hiradokra gondolok), akkor majdnem minden arrol szol, hogy jon a következö gazdasagi valsag.
Ilyen bizonytalan helyzetben igazabol napolnam a sajat vallalkozas megnyitasat...
Na,most próbáljon az ember vállalkozásba fogni.
Elvileg szépségszalont készülök üzemeltetni,de nem tudom-mivel járnék jobban-ha elmennék az óvodába dolgozni,a minimálbért kapnám-ami ezek szerint csökkenni fog:(Viszont fizetve lennének a járulékaim.
Hát ez szuper :(
Normálisak ezek???
Megteszik a magukét. Pont most számolgattuk az édesanyámmal, hogy 4 évvel ezelőtt, két üzletet csináltunk és a három fős család megélt belőle, plusz volt három alkalmazottunk, bejelentve, legálisan, nem minimálbéren.
De még egy évvel ezelőtt is megéltünk belőle ketten (nevelőepám meghalt) és volt két alkalmazottunk, bejelentve, legálisan, nem minimálbéren.
Két hónapja eljutottunk odáig, hogy az egyik üzletet bezártuk, a másikat átrendeztük úgy, hogy édesanyám egyedül tudja csinálni. Én meg máshova mentem dolgozni.
Sok lakost juttatott a csőd szélére.
Üdv.Ágnes
nem politika.
Sok csaladot erint. Sok gyereket, sok nöt es ferfit... ez is a hoxa temai köze sorolhato...
Jézusom:OO
Ez borzasztó!!!Eddig is nehezen lehetett kijönni a minimálbérből:(
"A minimálbéren foglalkoztatottak nettó bérük egyhatodát elveszítenék az adó- és járulékváltozások miatt, ha a bérük változatlan marad. Az áfaemelés ráadásul az árakat is megdobja, így a bér vásárlóértéke még inkább romlik."
-olvastam ma reggel az ori.o honlapjan.
"Most egy minimálbéres havi 60 600 forintot kap kézhez. (A minimálbér havi bruttó 78 000 forint.) Ha jövőre nem változna a minimálbér, akkor az [ori.o] számításai szerint csak az szja-rendszer változása miatt a nettó bére 8730 forinttal lesz kevesebb, 51 870 forintot kap kézhez. Ezzel a nettó bérének 14,4 százalékáról lesz kénytelen lemondani."
Ez borzaszto! :(
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- Nincs csúnya nő, csak szegény...
- Miért nézik le a szegényebb embert még a rokonai is?
- Ha ismertek olyan embert aki szereti a bélyegeket, szegénysorsú, esetleg mozgáskorlátozott beteg kérem írjatok nekem privibe!