Mit csináltok, ha egész éjjel nem bírtok aludni, reggel meg álmosan dolgozni kell menni? (beszélgetős fórum)
Kis olvasni való. ( régi gépemen találtam )
2007.04.28. Megvan mitől lesz valaki éjszakai bagoly
A kutatók szerint egy génváltozat miatt válnak egyesek éjszakázókká. A felfedezés nyomán már kutatható lesz az a hatóanyag, amellyel az "éjszakai baglyok" nappal is ébren maradnak.
Egereken végzett kutatások alapján megállapították, bár az állatok többségének ugyan napi 24 órás ciklusú a bioritmusa, egyes egyedeknél ez akár 27 órás is lehet. A kutatók rájöttek, hogy mindezt egy gén okozza.
A felfedezés lehetővé teszi, hogy a gyógyszerészeti kutatók kifejlesszék azt a készítményt, amellyel segíthetnek az "éjszakai baglyoknak" abban, hogy nappal is teljes értékű életet élhessenek, például helytálljanak a munkahelyükön.
Más kutatók azonban úgy vélik, hogy az agy egy bizonyos része befolyásolja azt, ahogyan a napszakok változásához alkalmazkodunk.
A kutatás vezetője szerint a bioritmus éves ciklusa csak 10 hónapra van beszabályozva, nyáron azonban törlődik. A nagy mennyiségű fény ugyanis speciális hormonokat termel a szervezetben. Ez azt is megmagyarázza, hogy nyáron miért boldogabbak az emberek, mint télen.
megszoktam,hogy alig alszok
még birom
Kaptam ismerőstől nem rég..
Álmatlanság
Csipkebogyó, árvacsalánfű, kakukkfű, szederlevél, levendula. tea természetesen.
2 - 2 rész levendula - majoránna, 1 - 1 rész kamilla, komló, macskagyökér
Sziasztok!
Nem tudom, hogy másnak is be jön e, de nekem azt javasolták, hogy ha valaki nyugtalanul alszik, vagy szorongása van, akkor vegyen ametiszt kőből egy karkötőt és azt hordja.
Nem nagyon hiszek az ilyenekben, de mivel nem volt hatalmas kiadás vettem én is azóta tök jól alszom, és nyugisabb is vagyok. Oldja a feszültséget, és valahogy nem igazán tudnak kizökkenteni a nyugalmi pontomon.. :)
Egy próbát másnak is megér szerintem :)
Nyilván bemegyek ( ha van hova ) melózni. De Isten irgalmazzon annak aki ilyenkor kötekszik..
Akik dolgoznak, kérdezném : Ingerültebb vagy? Apróbb problémát is nehezebben oldasz meg?
:) egy nyári szerdán éjjel Egerszalókon kötöttünk ki a párommal meg a haveraival, éjszakai fürdőzés, hazaértem 4re, alhattam fél7ig, utána munka, csütörtök munkaidő után elmentem a Szigetre a csajokkal, ott elvoltunk, éhgyomorra piáltunk, azt sem tudtuk merre megyünk :DD aztán reggel hazaértem, letusoltam, nem is mertem aludni egy órát sem ,emrt akkor tuti nem megyek dolgozni :D elindultam végül a munkahelyemre, a plakátról visszaintegetett egy srác... akkor már tudtam ma nem leszek túl hatékony :DD
végül túléltem, és úgy felpörögtem, hogy pénteken este 10kor sikerült nagy nehezen elaludnom :D egy kávét sem mertem inni pedig, csak csüt reggel, hoyg legalább azt tudjam az arcom merre van :D
Arra koncentrálj, hogy jól vagy és ne arra hogy mennyire álmos vagy :DD
További ajánlott fórumok:
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Mit csináltok október 23-án?
- Ti mit csináltok akkor, ha a 13 éves kamasz fiúval nem lehet otthon bírni?
- Ti mit csináltok ha a párotok tök ellentétesen neveli a gyereket, mint ahogy ti szeretnétek?
- Mit isztok/esztek/csináltok a fáradtság ellen, hogy végig tudjátok dolgozni a napot?