Mit csináljak, ha új lakásba költöztünk és nappal el volt a kutya egyedül, de most éjszakás vagyok és látom a kamerán, hogy sír? (beszélgetős fórum)
Talán a természetük miatt van aki az egyik fajt, más a másik fajt kedveli jobban.
Én minden állatot szeretek nagyon, és ugyanúgy a helyén kezelni is. Még békám is van.😀 Kb 4 éve éjjelente a teraszon ül egy zöld varangy, ott vadászik rovarokra. Nem megy a tóhoz, pedig tudom hogy a kiszáradás ellen szeret a varangy vízben üldögélni. Így hidratálja magát. Tettem neki cicatányérba vizet a teraszon, azóta abban ül éjszakánként. Nagyon szeretem őt is.😀
Fiamnak és nekem is egész napos késő estig tartó munkám volt. ( még a covid előtt ) Igy a macska egész nap be volt zárva a lakásba. Az utcabeliek szemrehányóan mondták, hogy a Picike egész nap áll az ablakban és ordít, veri az ablakot. Egyszer - jó sokára abbahagyta. Nem ártott meg neki, nem maradt vissza fejlődésben helyes rendes normális 8 éves macska jelenleg is, de sokat törődünk vele.
FI ! majd megszokja kutyád is, és egyszer abahagyja a sírást.
Igen, láttam már a fotóját. :)
Nekünk is volt egy cicánk, amelyik több, mint 18 évig élt.
Én azt se értem, miért mondja valaki, hogy ő a kutyákat szereti ? Más meg a macskákat ? Miért tesznek különbséget ? Én mindkettőt szeretem ! :)
A cicák nagyon kifejezők tudnak lenni. Én is mindig tudtam mit szeretne. Azt a jelenetet pedig semmivel nem lehetett összetéveszteni, mikor szorosan a hűtő ajtaja mellett erőszakosan nyávogott. Azt se, mikor télen ordítva kaparta az ajtót kívülről. Stb.
A profil képem helyén és a fotók között ő látható. Nagyon fáj a szívem utána. Szép kort megélt, a környék is nagyon szerette őt.
Teljesen megértelek. :)
A miénk is ott van, ahol kedve tartja, ha bent akar lenni, alszik vagy hízeleg, kedveskedik, dorombol, és beszélgetek vele. Ha ki akar menni, néz a kilincsre, odaül az ajtóhoz és kiengedem.
"Ezt nem fogom meg érteni soha, hogy aki nem szereti az állatokat miért várja el mástól, hogy ne tartson állatot az ő nyugalma érdekében, de legalább is a kutyája ne ugasson."
Aki pedig állatot tart, az gondoskodjon a megfelelő tartásáról, mert akkor kevéssé zavarja a szomszédokat. A kutya nem arra való, hogy láncra verve, vagy egy kennelben, vagy akár egy kertben élje le az életét. Értelmes, érzelmes élőlény, törődésre van szüksége, sétára, játékra. Az ilyenek általában nem ugatnak állandóan.
Van olyan ismerősöm, aki lakásba úgy választott kutyát, hogy a legkevésbé ugatós fajtát vette. És az is szempont volt, hogy ne hulljon a szőre.
Hordta kutyaiskolába is.
A cica is jól érzi magát lakásban ! ( Ideális a két cica, jól megvannak együtt, még nincs otthon a gazdi.)
És nem ugat ! :) És sétáltatni se kell.
Szinte minden szomszédomnál van kutya. Soha egyetlen szóval nem bántjuk egymást ha valakié ugat. Sőt van akinek tyúkja, kakasa van. Aki annyira nem tűr semmilyen állatot, költözzön egy panel tizedik emeletére,vagy egy tanyára. Manapság nagy divat.
Ezt nem fogom meg érteni soha, hogy aki nem szereti az állatokat miért várja el mástól, hogy ne tartson állatot az ő nyugalma érdekében, de legalább is a kutyája ne ugasson.
Értem én amit mondasz, de használjon füldugót, hogy aztán azt se hallja meg, hogy a gyereke sír a másik szobában? Vagy azt, ha szól a telefon?
Tudom, tudom, nem kell olyan helyre költözni, ahol kutyák vannak 😛 Én ezt teszem, és amellett hogy imádom a kutyákat, meg tudom érteni azokat, akik kikészülnek az állandó ugatástól.
És szerintem ez alapvetően abból fakad, hogy vidéken a kutya - elnézést azoktól, akikre nem igaz - de többségen ki van baxva a kertbe, nem viszik el sétálni, nem foglalkoznak vele annál többet, hogy etetik-itatják. Egyáltalán nincsenek szocializálva, az a dolga, hogy matasson a kertben, ugasson, 'oszt jó napot.
Persze! 😀 A szomszéd védekezzen! Mi van ha én gyöngytyúkot akarok tartan? A szomszédom vonja be hálóval a veteményesét hogy be ne repüljön a gyöngyim? Ja, és dugja be a fülét is nem? Mert a gyöngyi is hangos tud ám lenni főleg hajnalban. Hát ekkora baromságot életemben nem hallottam. Még hogy a szomszédnak védekeznie kelljen! Miért nem lehet hagyni nyugalomban élni a szomszédot?
Írtam már, kutyát ott kell tartani ahol a körülmények adottak hozzá. Ez alatt értendő, hogy alapból nem zavarom senki nyugalmát.
Használjon füldugót!
Mit csináljon a gazdi ha a kutyája meglát egy macskát és ugatni kezd?
Kösse be a száját?
Hülyeség!A kutyusokat szeretni, simizni kell.
A riasztót meg simogassa az akinek nincs jobb dolga.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Mit csináljak a lakásban elnyílott jácinttal? Kiültessem?