Mit ajándékoztál felnőtt gyermekednek, akinek mindene megvan? (beszélgetés)
A gyerekednél biztos hogy nem égtél be. Tudod mivel szereznéd neki a legnagyobb örömet? Ha el/befogadnád, amit kaptál tőle, tehát arra költenéd, amire kaptad. Amire vágysz, de nem veszed meg magadnak.
Biztos, hogy annak jobban örülne, mintha vennél valamit, amiből ő is "profitál". Téged ajándékozott meg, nem magát.
Gyereked előtt nem tudsz beégni!
Költsd a pénzt szuper, közös dologra!
Mindenünk megvan, nem is ajándékozunk, amióta édesanyám meghalt. Bár az idén is előkerültek mindkét részről kisebb dolgok, ( étkészlet, lámpa, kül.gépek , mobilok, ), melyeket karácsonytól függetlenül előbb utóbb ugyis megvettünk volna, ja és a szokásos - fiam izlésének megfelelő kaja ki lett egészitve tortával Raffaelőval, jobb italokkal.
Én mindig hangoztatom, hogy aminek én igazán örülnék az a fizikai segitség, de eddig úgy tűnik , hiába.
Pénzt adott. Azt vegyek rajta, amire egyébként sajnálok költeni de vágyom rá.
Már kezdek megvigasztalódni, mert olyan valamit találtam ki hogy veszek belőle, aminek ő is örülni fog és "profitál" belőle. Tehát nem csak az enyém lesz.
Jövőre meg előrelátóbb leszek és próbálok nem beégni. :)
Köszönöm a beszélgetést mindenkinek!
BUÉK!
Te szegény, nagy lelked van. Megértelek. Arra gondolj, hogy hála az égnek megteheti és örömet akart szerezni. A többi nem számit.
Egyébként mit kaptál ha nem titok?
Èn 40-hez kozel is orulok a cicas bugyiknak meg zokniknak, amiket az anyukam kuld nekem. Ami eddig ideert karacsonyra meg egy karacsonyi mintas , kotott ruha. Meg pl. az apukam elrejtett a fagyasztoban a kedvenc fagyiaimbol.
A tesoktol meg teat, gumicukrok szoktam kapni. A noveremtol a sajat termesu, tenyesztett finomsagokat.
En az apukamnak legtobbszor nyakkendo gyujtemenyt kuldok valami egyeb melle, amit sokan halali unalmasnak tartanak, de o szereti a szep nyakkentoket, es minden nap valtogatja oket. Ingben es nyakkendoben szeret jarni. Ez neki olyan, mint nekem a cipo. Soha nincs tul sok. Vagy eleg.
Én is hasonlóan vagyok a fiammal és a barátnőjével.
Mindenük megvan.
Végül a fiamnak vettem egy karácsonyi pulcsit, mert már megunta a régit. Ráadásul tök bénén jártam, mert XL-s dobozban S méretű pulcsi volt. Le volt ragasztva! Tehát, valószínű, hogy ez sem lesz:DDDD
A barátnője kicsit egyszerűbb volt, mert vettem neki egy szép sálat kesztyűvel+ csokit és készítettem neki egy plüss lámát.
A fiam is kapott csokit+plüss cicát készítettem neki:DDDD
És persze, a lényeg, hogy együtt voltunk, együtt sütöttünk, főztünk, díszítettünk.
Azt hiszem, én is több ajándékot kaptunk, pedig mindig mondom, hogy nekünk semmi nem kell, ahogy ő is, de azért kaptunk új karácsonyi bögréket, csokikat, mézes puszedlit, karácsonyi zoknikat és kávét. Ja, és én kaptam egy karaoké mikrofont:DDDD
Én a gyerekeknek is inkább saját készítésű ajándékot adtam, bár vettem is nekik.
Távirányítós autót, mágenese rajztáblát, dinót, smink készletet, karkötöt, nyaklácot. 6 gyereknek, illetve mindnek készítettem valami plüsst. 4 gyereknek dinót, kettőnek macit is, és mind a hatnak kis manót is.
Ezeknek örültek jobban;)
Egyszer kaptunk anyutól gépkocsinyeremény betétet.
De lehet színházjegy utalványt is ajándékozni, vagy bármi hasonló belépőt. Fotózás utalványt egy fotóshoz, vagy pl. én voltam mézeskalács díszítő workshopon, ha kaptam volna, örültem volna neki nagyon, stb. Persze nem tudom, mi lenne a kereted rá.
Próbálj meg ne sírni, mert akkor elrontod az örömét.
Honnét tudom?
Mert őszinte örömmel vettem édesapámnak ezt-azt.
Neki mindig az volt a reakciója, hogy ...de minek??? Költsem magamra, mert neki ez nem jó érzés. Ez nekem fájt, hogy én olyan örömmel vettem, pl. új matracot neki.
Aztán egyszer hasonlót éreztem, mint Te, amikor én kaptam valamit.
És akkor jutott eszembe, hogy a macska rúgjon meg engem, ugyanazt teszem, aminek én annyira nem örültem.
Ne vedd el a fiad örömét, hogy nem tud Neked örömöt okozni.
Ha neki nem probléma, akkor ne érezd magad rosszul. Amúgy is nagyon nehéz látatlanban hasonló értékű ajándékot venni.
Nekem is van olyan rokonom, akinek mindene megvan, elég komoly fejtörést okoz időnként, mivel szerezhetnék neki örömet. Ő mondjuk nem közeli rokon, szóval csak apróságokat kap, de vettem már neki pl. fakanáltartót, aminek nagyon örült, mert ő nem gondolt rá, hogy ilyet vegyen, és most nagyon jól használja. Ha a gyermekednél jársz, lopva körülnézhetsz, mi jönne jól neki, mi hiányzik a lakásából, vagy ha van hobbija, ahhoz lehet kisebb-nagyobb dolgot venni. Manapság annyi ötletes dolog van, amit akár véletlenül is lehet találni.
Erre tippem sincs. Nem tudom mi az érdeklődési köre.
Nem tudni mi a munkája, hobbija.
Azt sem tudom milyen értélben.
Az én gyerekeim örülnek egy-egy szép tollnak, táskának. A tollba gravíroztathatsz is, hogy anyától, vagy fiamnak.
Ha kötök nekik valami egyedit, vagy festek nekik egy képet.
A kedvenc csokijuknak, ételüknek.
Én szoktam kozmetikumokat vásárolni, ami tudom jó a bőrtípusuknak, vettem már vérnyomásmérőt, vércukormérőt. Nem betegek, de nem árt ha néha ellenőrzik olyan ez nálam, mint a lázmérő, jó ha van.
Vitaminokat.
A fiam kedvence a zöld dióból befőtt, vagy lekvár. Nagyon macerás, tudja csak miatta készítem.
Lányomnak valami háztartási gépet, de ezeket tényleg csak úgy, nem karácsonyra.
A karácsony olyan elcsépelt lett az ajándékozás miatt, mint a "A Négyszögletű Kerek Erdőben" játszódó kalandokban a szeretet szó amit át is neveztek Dömdödöm-re.
Látod, nem a megnyugvás van benned, hanem a megfelelési kényszer. Nem tudsz emiatt, csak pusztán boldog lenni.
Pedig a legfontosabb, hogy vagytok egymásnak.
Néha lepd meg valamivel, nem kell annak nagy dolognak lenni, elég a kedvenc sütije.
Ha olyan értékben kaptál ajándékot, ami nagyon zavar, akkor egyszer majd mond el neki, hogy neked ez fáj, hogy nem tudod viszonozni.
Igazad van, köszönöm.
Mégis érdekelne, mit lehet ajándékozni egy olyan felnőttnek akinek mindene megvan. Mert adni jó, csak tudni kéne azt is hogy mit.
Gondoltam, hogy nem az a gond, hogy neki jól megy. :)
De ezen ne bánkódj! Az Édesanyja vagy, úgy gondolja te tetted olyanná, amilyen és meghálálja, mert megteheti.
Ha nem olyan ajándékot kaptál volna, amilyet biztos akkor is nagyon szeretnéd, mert a te gyermeked.
Biztos vagyok benne a gyermeked is így szeret, hiszen biztos tisztában van az anyagi helyzeteddel.
Legyél büszke, hogy ilyen gyereket neveltél, örülj, biztos Ő is azt szeretné.
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Mit tehetsz, ha megtudod, hogy felnött gyermeked füvezik?
- Felnőtt gyermeked meddig vagy "köteles" eltartani?
- Felnőtt gyermekedet befolyásolod a pályaválasztásban?
- Amikor látod az ifjú felnőttet a gyermekedben…
- Van két felnőtt és egy kiskorú gyermekem és szeretném a családi házunk felét rájuk íratni vagy nekik ajándékozni, mi ennek a menete?