Mit adtak enni nagymamáink a gyereknek régen? (beszélgetés)
Ez nagyon tetszik! :)
Most nem ajánlott kenyeret adni ilyen korban még, szalonnát/zsírt is csak 6/7 hósan "lehet" bevezetni.
Elvileg...
Nálunk(családban) a gyerekek, kb. 6 éves kortól 15-ig nem eszik meg a húslevest és még a leveseket sem.
Én is benne vagyok:D
Szerintem azért, mert annyit eszünk 6 éves korunkig, hogy elegünk lesz belőle:DDD
Csirke húslevesben főzött répa, cs. máj összetörve, pépesítve.
Édes alma megfőzve, és összetörve
Persze ezek hidegen
No meg a spenót, amit olyan szépen lehet belefújni a mama arcába :)
Nálunk nincs olyan gyerek amelyik ne enné a húslevest.
A lányom válasza a mit főzzek re sokáig az volt hogy :
hucsileveszt!
Ha sikerül előveszem a táblázatot, ami alapján én csináltam...
1989-ben született a fiam. Tápszeres volt.
2 hónapos korában kapott reszelt almát délelőtt, majd amikor úgy tűnt ízlik neki, akkor sarált kekszet is raktam bele.
3 hónapos korától krumplit is kapott, azaz krumplipürét, jó hígan vaj és tej nélkül, a krumpli főzőlevével volt hígítva. Banánt is kapott ekkor már, jól összes nyomkodva.
Kb. 4 hónaposan húsleves, amibe össze volt törve a zöldség. (szerintem a gyerekek emiatt nem esznek aztán évekig húslevest:D).
Ide nem.
Szétkapnának!
Másképp álltak hozzá.
"Az Úr adta,az Úr elvette", ismerős?
További ajánlott fórumok:
- Nagy korkülönbség: ma érdekkapcsolat -ám régen sem a szegény lovászfiúhoz, hanem a jómódú idősebb úrhoz adták szívesebben lányaikat
- Mi volt annak a tv vetélkedőnek a neve, amit régen adtak?
- Régen sose értettem azokat az embereket, akik előbb adtak...
- Szomorúnak tartom, hogy régen a fiú gyereknek jobban...
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Olyan játék címre lenne szükségem, ami ps2-re vagy pc-re van és gyereknek való mászkálós (mint régen a Mario, csak gyerekesebb)