Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Tudom nem én vagyok Katka, de rendeződni fog szerintem, nyugodj meg :-)
Én a Miréna felrakása után 11 hónapig nagyon erősen véreztem, tiszta napon egyáltalán nem volt, csak barnázás. Elég sűrűn jártam a dokihoz az erős vérzés miatt és mikor kérdezte, hogy mikor jött meg, mikor múlt el, nem tudtam válaszolni rá, mert végig véreztem szinte. Egyáltalán nem tudtam számolni ciklust.
11 hónap eltelt, mintha elvágták volna, azóta - már 8 és fél éve lassan - nem vérzek egyáltalán, még az első Miréna van fent. Szóval már nincs 8 és fél éve lassan ciklusom, egyáltalán semmi, vérzés sem.
Szerintem még egy kis türelem... :-)
Az össze vissza nálad mit jelentett?Kèt mensi között is volt?
Mert most nekem is így van.Elmúlt 13 napra,4 napra rá törlèskor megint látom.
Komolyan eddig nagy csalódás ez a Mirena.
Értem.
Bízom benne, hogy rövidebb ideig fog tartani hamarosan vagy netán elmúlik véglegesen :-)
Nem.Csak az uterust nèzte,meg hogy 17mm-re van,jó helyen.Azt mondta minden rendben van.1 èv múlva kontroll.
A mennyisège a mensesnek kevesebb,csak tovább tart.Most 13 napig tartott.
Ambuláns lapokat sem kaptál, hogy azon le tudnád ellenőrizni?
Abból lehetne nagyjából sejteni, hogy hol tartasz...
Fèl èv után lett ellenôrizve a Mirena,ennyit tudok,hogy jó helyen van.Nyálkahártya vastagságot nem mondott a doki.
Majd augusztusban lesz a következő ellenőrzès.
Szia.
A vizsgálatok alkalmával a méhnyálkahártya vastagsága, illetve vékonyodása hogyan alakul?
Sziasztok
Kis helyzetjelentés.
11.hónap Mirenával.
Már azt hittem ilyenkorra már règ elmúlik a mensesem.A fèl èves kontrolon a dokim szerint is,ne aggódjak,el fog múlni teljesen.Eddig mindenkinek elmúlt,akinek felrakta.
Mirena előtt 4-5 napos mensik.Azóta 10-16 nap közöttiek lettek.Utálom emiatt.Kevedebb a mennyisège,de van.
Ehónapban van a 11.hónapom vele.11.nap után azt hittem elmúlt,erre megint,ès annyi mint az első napokban.Kicsit sem vagyok ideges miatta.
Nyilván nem akarom levetetni,3 gyerek után nincs más ötletem,de ez akkor is idegesítő,hogy az 5 napos mensieimet kitolta 16 napokra.
Nyugtassatok meg,hogy lesz ez jobb is.
Szívesen.
Nagyon kevés az esélye egyébként :-)
Én bele estem abba a nagyon kevésbe :)))
Ne pánikoltasd be Magad.
Valószínűleg a Miréna-hormon okozza ezeket a tüneteket, nekem is volt ilyen évekig, már amikor egyáltalán nem véreztem, akkor is.
Amikor dolgozik a hormon a szervezetben, érzékeny a mell, nyilván a nyirokcsomókat is jobban ki lehet ilyenkor tapintani. Szóval nem kell bepánikolni, de hogy megnyugodj, menj el a vizsgálatra, amire jelentkeztél :-)
Szia Bridget!
Igen, most válaszoltam rá :-)
Szia.
Én igen, 15 kg-ot, bár a dokim váltig állította, hogy nem ettől híztam. Hogy a Mirénával volt-e összefüggésben vagy sem, azt nem tudom :-)
Szia.
Igen okozhatja.
Sziasztok! Augusztus óta van Mirena spirálom. Érdeklődnék, hogy szerintetek okozhatja ez, hogy nagyon kívánom az édességet az elmúlt kb.másfél hónapban? Vagy mashol kell keresnem az okát?
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Áldott, békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!
Köszi a bíztatást! 😊
Na ezt nem is tudtam a zellerről. Mindenképp kipróbálom. Nem vagyok nagyon oda érte, de ha kell az ördöggel is lepaktálok ha kell csak ne égjen a gyomrom meg a nyelőcsövem.
Szia.
Értem. Szerintem a hasfájás és a friss vér is normális.
3 hét nem annyira sok idő, bízom benne, hogy nem rosszabbodik a helyzet. Örülök neki, ha javul a reflux :-) bízom benne, hogy el is fog maradni :-) Mindenesetre próbálj meg olyan ételeket enni, hogy ne erősítse a tüneteket, ami nem savas. Lugosíts, nem tudom, hogy szereted-e a zellergumót nyersen, az a legjobb lugosító. Pár szeletet, ha meg tudnál enni naponta.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?