Mire lehet felhasználni a grízes tészta után megmaradt fölösleges grízt? (tudásbázis kérdés)
Én kicsit keresgettem a netem egy ílyen dolgot találtam:
Most az adott okot arra, hogy ilyet főzzek, hogy a pirított grízből maradt kb. egy csészényi. Azt akkor betettem a fagyasztóba, de mivel az nem túl nagy, nem akarom ilyesmivel megtölteni, tehát igyekeztem hamar elhasználni. Gondoltam, egy leves után pont jó és elég lesz. (Mindig így gondolom, aztán kiderül, hogy a szokásos sűrű levesem után képtelenek vagyunk még mást is enni, így a második fogásnak tervezett tészta vacsorára marad.)
Már előre kivettem a grízt a mélyhűtőből, hogy kiengedjen, aztán egy lábosban megmelegítettem. Kifőztem – mérve, hogy nehogy túl sok legyen – 15 dkg metélt tésztát, és a grízre szedtem ki, jól összekevertem.
Szóval röviden fagyazd le!
persze :)
én eleve úgy szoktam,hogy 25dkg túróhoz adok valamennyi piritott grízt. Így nem jön fel a savam ,ami egyébként feljön a túrótól ...:(
Köszi!
A halva különösen tetszik!
Receptkeresésben még béna vagyok, de igyekszem. :)
édesnek meg most találtam: halva nevezetű görög édességet
sok recept van, ha rákeresel
További ajánlott fórumok:
- Adjuk össze mennyi FÖLÖSLEGES KILÓnk van összesen! :)
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Megmaradt savanyúságlé felhasználható valamire?
- Mire lehet felhasználni a megmaradt krémlikőrt?
- Ingatlan eladásából származó jövedelmem, adózás utáni megmaradt részét köteles vagyok ingatlanba fektetni vagy szabadon felhasználhatom?
- Mire lehet felhasználni a megmaradt selyemcukort?