Minimális német nyelvtudással szerintetek milyen munkát érdemes nézni? (tudásbázis)
a helyzet az hogy én mar egy egy éves programmal kinn vagyok , és ezutan kinn is akarok maradni. szeretnem ha ő is kijöne hozzám . ugy lenne a legoptiimalisabb ha mar valamit dolgozna is és itt menne nyelvsuliba , mert jobban is ragad a nyelve , meg nagyobba motivacio is.
az első3-4 honapra szerintem a legideiglenesebb és leg alapvetőbb munkakat is elfogadna akár gyárban vagy bárhol.
igaz csak hallottam olyan magyarokrol akik egy gyarakban dolgoznak , és alig bezselik még anylevet , de többen vannak egy műszakra és igy nem is olyan kiszolgaltaottak , ilyesmire gondoltam , aztan meg ha első kurzust befejezi jöhetne a jobb munka
Minimális nyelvtudással (köszönés, bemutatkozás, család bemutatás, hobbi stb) semmire sem fog menni. Amikor a német munkaadó el kezd beszélni, semmit nem fog érteni belőle.
Ha van önbizalma, és bátorsága, akkor fogják felvenni. A nyelvtudás ott fog majd "ráragadni".
Milyen területre szeretne menni? Bár az ismerősömet alapfokú nyelvtudással takarítónak sem, és mosogatónak sem vették fel. Beszélni sem mer annyira, és mondta, hogy alig érti meg, amit a munkáltató mond.
Elsősorban nem az a kérdés, hogy mennyire beszéli a németet, hanem az, hogy mi a szakmája. Kevés nyelvtudással is el lehet helyezkedni egy-egy szakmában, azonban a bér a nyelvtudásnak megfelelően van megállapítva.
Pár szót írj a férjedről, akkor talán segíteni tudunk. pl. Mi a végzettsége, melyik országba szeretne menni?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, ha valakit kevés nyelvtudással alkalmaznak Németországban és még fizetésemelést is adnak neki?
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Ausztriában kb. mennyit fizetnek egy takarítónőnek? Milyen szintű német nyelvtudás szükséges hozzá?
- Nagyon kevés német nyelvtudással mernétek munkát vállalni?
- Hogy írjam le németül, ha megszeretném kérdezni, hogy: A munkához alapfokú nyelvtudás elegendő-e?
- Mennyi lehet kb. a minimális nyugdíja annak, aki 30 éven át fizikai munkát végzett?