Mindig kihasad a hurkám sütés közben. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis)
Minden hurkát,kolbászt csap alá kell tenni és jól meg mosni,
azért reped meg mert kivan száradva a bél.
Jól megszurkálni hústűvel.
De ha a tepsit kiolajozzuk és savanyúkáposztával vastagon betakarjuk, és erre tesszük a hurkát, kolbászt és igy sütjük, fincsi lesz.
Nekem is mindig kihasad:(
Aztán az anyukám tanácsára, a tepsi alá beraktam egy kis lábasba vizet...És láss csodát, nem hasadt ki;)
Én már sokféleképpen próbáltam sütni, de nekem mindig széjjel megy. Újabban nem teszek alá semmit, mert így is sok lé kijön belőle. Sajnos, amikor megfordítom, akkor szokott a leginkább kirepedni.
Figyelem miket írtok, hátha sikerül tapasztalatot szereznem, és jó hurkát sütnöm nekem is.
Hello!
Én mindig megszurkálom, vizet teszek alá és előemelegített sütőbe rakom. Nagyon ritkán durran szét.
Szia.
Én pont tegnap sütöttem.Hideg sütőben,olaj pici víz.Én légkeverésesben sütöttem.Nem szurkáltam meg.
Nem szabad megszurkálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én hideg sütőbe teszem, de langyosba is lehet.....
Teszek alá kicsi zsírt, vizet nem. És nem erős fokozaton sütni!! Egyszer-kétszer megfordítom, a végén locsolgatom a saját zsírjával míg szép piros, ropogós nem lesz.
SEGÍTSÉG!!!!!!!!
Hogyan süssem a hurkát,kolbászt,hogy ne robbanjon fel?Megszurkáljam vagy ne?Hideg,vagy forró sütőbe tegyem be?Vízet,zsiradékot tegyek alá?
Éppen ma emlegettem, hogy milyen régen ettem hurkát.
A napokban sütök is. Majd előtte megszurkálom.
Szia! Azért hasad ki,mert belül tele van levegővel(amikor töltik, akkor levegősre sikeredik) és sütés közben a gőz hatására szétpukkad a hurka.Nálunk is szokott ez előfordulni.Mielőtt elkezded sütni vagy fogvájóval vagy villával szurkáld meg itt-ott és akkor talán nem fog kihasadni.
Sok szerencsét hozzá!
Tényleg erről jut eszembe, holnap nálunk is lehet hurka, már régen volt a menüben.....
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Süteménykrízis...valamit rosszul csinálok
- Mit csinálok rosszul?
- Vajon mit csinálok rosszul? Kire hallgassak? Akik tapasztaltak, és akiben bízom, vagy a gyermekorvosban?
- Mindenkinek ilyen nehéz az eleje vagy én csinálok rosszul valamit?