Mindenki új babaruhát vásárol? (beszélgetés)
Nekem telik, mégis van egy csomó használt, családból kapott, mert teljesen felesleges a játszótéri sarazáshoz, az oviudvaron csuszoláshoz akármilyen ruha. Természetesen van nehány "ünneplős" is, de sokszor a szekrényben növik ki.
Egyszerűen huszadrangú a kérdés. Meg a szívem vérzik, amikor rászólnak a gyerekre, nem mer nyugodtan játszani, mert "vigyázni kell" a ruhára.
Milyen márkára gondolsz?
Én pl a scamp rucikra nagyon esküszök, mert jó minőségű, de ha ilyesmire gondolsz, hogy.....nem is tudom, hogy ilyen korban milyen márkák vannak.
Vedd meg nyugodtan,ráérsz még a márkákkal foglakozni,mikor meglesz az ő kis igénye!
Egyébként meg tök felesleges picinek márkás ruhákra kidobni a pénzt,mert nő mint a gomba!
én biztosan megvenném, mert egy babának nem az a fontos, hogy márkás legyen, az a családnak fontos,
már akinek!
(gondolom téged sem kergettek az asztal körül, ha nem adidas melegítőd meg cipőd volt kiskorodban)
a fontos a baba egészsége, nem a külsőségek
és ők elfogadták?!
vajon miért is?
nem is véletlennek gondolnám,
de szerencse az kell hozzá, hogy olyanok legyenek a körülményei, hogy megengedheti magának
úgy gondolom, azért a fiatalok többségének nem feltétlenül "kolbászból van a kerítés"
Nem, nem mindenki.
Én ilyen téren sznob vagyok/voltam, mert csak újakat vettem,aztán elajándékoztam más ikres szülőknek.
azért nagyon szerencsés az, aki megengedheti magának hogy kizárólag új ruhát adjon a babájára,
sajnos szerintem egyre kevesebben vannak ilyenek,
ettől még lehet szépruhába , szépen öltöztetni egy babát, hiszen használt és használt ruha között is sok-sok különbség van
Az az igazság, én elvből nem adom el a gyerekruhákat. Azokat mindig odaadom, és örülök, hogy valakinek segíthettem ezzel. Én ezzel boldogabb vagyok, mint pár-ezer forinttal. És nem azért, mert olyan sok van a négy gyerekeme mellett..
Csak én is voltam csóró két gyerekes egyetemista, és olyan jó volt, amikor a védőnő beállított egy-két szatyorral. Ami másnak már nem kellett... Nem voltam a végletedig rászorulva, csak jó volt.
Az indítóban tette fel a kérdést: "Másnak telik?"
Erre válaszoltam.
Nem arról van szó,hogy telik vagy nem telik!Van aki kap,van aki úgy gondolja hogy felesleges több ezret kidobni,jövő héten már úgyis kinövi!
Ez nem zsugoriság hanem józan ész!
További ajánlott fórumok:
- Miért veszekszik velem mindenki a családban, mert egyszerűen kijelentettem, hogy nem vagyok képes mással vásárolni menni!
- Hol érdemes neten babaruhát venni?
- Hol lehet használt, vagy új babaruhát találni Pécsen, elfogadható áron?
- Hogyan adnátok fel postán sok babaruhát?
- Ha neten veszek/cserélek valakivel pl. babaruhát de ő nem azt küldi aminek a fotója fent volt a hirdetésben mit tehetek?
- Hol lehet Budapesten babaruhát vásárolni, de nem túl drágán?