Miért veszekszik velem mindenki a családban, mert egyszerűen kijelentettem, hogy nem vagyok képes mással vásárolni menni! (beszélgetős fórum)
Gondolj bele.
Neked 4-5 óra, ami felesleges a saját anyukáddal.
Ő egy fél életet áldozott rád, amikor hisztiztél, toprzákoltál, nem akartál tanulni, amikor serdülő korba léptél, amikor felnőttél, stb...
Mégsem láttam az elmúlt 10 évben olyan fórumot, hogy a gyerekem elvett ennyi és ennyi időt.
A baj ott van, hogy amikor van valami/valaki, akkor természetesnek vesszük hogy van. Majd egyszer-csak amikor nincs, akkor érezzük a hiányát.
Gondold át!
Ha pedig csak egy szombati bohóckodás, mert anyucira pikkelsz, mert nem adta oda a családi autót, akkor meg úgy....
Valahol megértelek! Tegnap mamàval (párom mamája) mentünk vásárolni. Nem is lett volna bajom, de előtte jöttem ki a lidlből 5 perce. Őt csak utána vettük fel a kórháznál. Na és akkor jött a nagy kérdés: ráèrtek gyerekek? Mert akkor bemennék pár apróságért a lidlbe. Na persze nekem kellett bemenni vele. Gondoltam nem nagy dolog, alig mozdul ki, ennyi neki is jár. De basszus, amit én ott átèltem, azt senkinek nem kívánom! Mindent megfogott, mindennek nekitolta a kosarat, 3x jártuk körbe a lidlt és az egész boltot elhozta. 😩
Megértelek! Én is egyedül szeretek vásárolni!
Helló szombat.
Micsoda gondok. Hát ne mondd senkinek, hogy vásárolni mész. Én is egyedül szeretek, de ha anyum velem jönne, szívesen viszem. Nem minőségi az együtt töltött idő, mert te vernyogsz és sápítozol. Sajnáltatod magad. Lesz ez még így se. Majd ha már nem lesz. Vagy ha véletlen leszar.
Nem mondtam az ellenkezőjét, de pár év múlva rájöttök!
Remélem minél később!
Bármi lehet minőségi, ha jól érzi magát anyukád közben.
Kerekesszékkel eltoltam a világ végére is ha azt akarta!
Abszolút megértelek.
Előfordul, hogy szervezünk közös ruhavásárlást a végén egy kávézós, sütizős levezetővel, de tisztában vele, hogy mivel Ő lassabb, nézelődős, én pedig célirányosan vásárló vagyok ez akkor működik, ha erre tényleg van idő. Egyébként azt is megbeszéltem vele anno, ha közös program, együtt töltött idő a motiváció, akkor inkább sétáljunk a szabadban, de ne egy iyen helyen töltsük az időnket,ahol nem is tudunk egymásra figyelni. Nem a vasárlás a minőségi együttlét.
Szerintem próbáld (higgadtan) megbeszélni a dolgot Anyukáddal.
Én imádok anyukámmal vásárolni. És igen, néha 4-5 órát is "elpocsékolunk". Közben iszunk egy kávét, trécselünk.
De covid van és köztünk 2000 km, úgyhogy jelenleg nem tud ilyesmivel "untatni"...:(
Hányszor adtad már meg neki az örömöt azzal, hogy azt mondtad neki amit hallani szeretne?
Hányszor voltál már vele úgy hogy nem vágtál pofákat?
Ha valaki szereti a másikat, minden együtt töltött perc minőségi, ha érezheted, hogy örömöt adsz a társaságoddal, véleményeddel az anyádnak.
Tök szomorú, hogy ezt magyarázni kell.
Aaaa.. engedd el.
Anyukád más célból is kimozdul a lakásból vagy neki ez a hét fénypontja?
Ha más időtöltésre is lenne igénye amit veled tölt, akkor tedd meg!
Ha szereted és jó a kapcsolatotok tölts vele időt, amíg lehet!
Micsoda hiszti így szombat délelőttre. Nemsemmi.
Hát ne említsd meg a családban, hogy vásárolni mész, ha terhes a jelenlétük.
Ennyi.
Egyedül szeretek csak bevásárolni, akkor megyek, amikor akarok, oda ahova akarok és addig maradok, ameddig szeretnék.
Ha csak megemlítem a családban, hogy szabad vagyok valamelyik nap és megyek bevásárolni anyum rögtön, ő is jön. Az egy dolog, hogy 2-3 órát elvacakol, de még kitalálja útközben, hogy ide meg oda szeretne még menni. Nekem pedig egyszerűen nincs türelmem annyi helyre menni, és 4-5 órát elpocsékolni a semmire.
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?