Mindenki saját maga életének az ácsa! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mindenki saját maga életének az ácsa!
Én akkor sem mennék fürdőbe, ha csinos fiatalos ötvenesek cipelnének.
Sajnos a legtöbb pályázható vagy elérhető program, rendezvény "vizes". Nem tudom, ki gondolta úgy, hogy 50 fölött mindenki ázni vagy úszni óhajt.
A nyugdíjasoknak minden kerületben csinálnak jó kis programokat, mehetnél te is, hogy jól teljen az időd.
Persze, azt hiszem, már kevesebb pénzt kaphatnak...
Itt kirándulni mentek buliztak sokszor. Idén nem tudom. Az önkormányzatoktól elvettek mindent :(
Már nem emlékszem pontosan. Az akkori minimálbér volt az alapja a számításnak, annak valahányszorosát lehetett összekalapálni.
Ha olyan helyre kerülsz ahol nem figyelnek oda, nem szólnak hogy túlhaladtad, nagyon rosszul lehet járni.
Az nagyon durva, hogy akkor ugrik a nyugdíj is. Tudniillik a csekkeket akkor is fizetni kell.
Ja. Öt tűzőgép, millió doboz kapocs. Hihetetlen gondoskodó természet vagyok. Ezeket azért szoktam néha használni, amelyik a kezembe kerül. Amelyiket megtalálom, az van kifogyva.
A kockás füzetekben nekem nyelv leckék, netes jelszavak, novella kezdemények, receptek vannak, drámai összevisszaságban. Megkezdve az eleje is, meg a füzet vége is, precízen fejjel lefelé. :-)
Szerintem többet, kétmillió-valamennyit.
Azt nem tudom, hogy nyugdíjjal együtt értendő-e vagy csak a fizetés?
Ne csinálj semmit! :)
Élvezd az életet!
Hát ezt már nem.
Dolgozhattam volna nyögdíj mellett, valami megszabott óraszámban. Illetve megszabott keretben. Ha elérem az éves 600 rugót, akkor meg kell szakítanom, mert különben elveszik a nyugdíjat is.
Hát ezért nem érdemes centizgetni. Most vagy csinálok valamit, vagy nem.
Mindegy! Te már nyögdíjas vagy, ezt talán nem vehetik el tőled!
Remélem, nem értesz félre semmit, mert nem az a gondom, hogy te elmehettél!
Az, hogy sokan meg nem, akik szintén tényleg megérdemelnék manapság is.
Ezért írtam, hogy a korengedmény jogos, de nem akármikor.
Sok megoldás közül lehetne választani, és lehetne pl. rugalmas is...
Tollat is szerváltam, naná. Bár az volt a hivatalos ellátmányban is. Van itthon kb. öt tűzőgépem. Egyszer vásároltam Ápiszban egy lyukasztót, utána találtam itthon kettőt.
Nagy szenvedélyem volt a nagy kockás füzet, olyan jó vastag. Azokat azért elhasználgattam. Én mindig irkálok valamit. Azt okvetlen nagy kockásba kell.
Nekem is annyi madzagot hozott a valamikori majdnem anyósom, hogy sorozatban gyártottam a makramé faliszőtteseket. Abból a jó vastag madzagból a tuti. Most az már valósággal megfizethetetlen. Akkor olcsó volt, mégis ellopkodták.
Mondjuk géppapírt az én se vettem még idáig soha.
50 évesen mondjuk átképezhettek volna tüzoltónak.
Engem is megkínáltak könnyített munkakörrel, hogy szép ívben fejezzem be a pályámat. Ücsöröghettem volna a nyilvántartóban, holott világéletemben utáltam a papírmunkát, én nem tudok egy helyben ülni. Nameg orvosi papírom van róla, hogy nem lehet, attól nekem dagad a lábam. :-)
Szép pályaív lett volna persze, csak meglehetősen lefele ívelő.
További ajánlott fórumok:
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Elutasítsak egy biztos állást, vagy hagyjak mindent és mindenkit magam mögött?
- Létezik-e a harmonikus élet? Vagy mindenkinek megvan a maga keresztje?
- A digitális mérlegem indőként bekapcsol magától meg értékeket mutat.Mindenki mondja, hogy fogytam, de a mérleg nem mutatja.A mérleg hibás?
- Mindenki magához hasonló barátokat keres, talál?
- Saját jogú korrekció nyugdíj igazoláson mindenkinek szerepel? Mit jelent?