Milyen színű legyen a nappali/étkező és szoba, fal és padlója? (tudásbázis)
Stílus igaziból az eddigi bútorokat tekintve modern, tehát ezt szeretném, h visszaköszönjön az egész lakásból.
A bútorok mind "ezüstös", kék, és bükk színűek, tehát ezek a hangsúlyos színek.
Úgy gondolom, h erős színt ezek mellé nem túl jó választani, mert így magukban is már elég dominánsak, viszont világosabbat meg jól meg kell választani, mert különben "elvesznek" a falak...
Sziasztok!
Szerintem azt kell először eldönteni, hogy milyen stílust szeretnél. Romantikus mediterrán esetleg minimál. Modernet vagy vintage stílus fele menj. A színeknek a falakon és a textileken is vissza kell köszönni különben olcsó összevissza hatása lesz. Tapétát vagy festéket szeretnél. Mindkettőt lehet variálni hosszába széltébe keresztbe etc. etc. A barna világoskék drapp színek szerintem jó irány már, ha szereted ezeket a színeket.
:D Köszi.
37 oldalt görgettem le, egyen sem volt kék kanapé... :)
hát egy ovatos halvány narancssárga szerintem igen
de a plafon legyen fehér mindenképp
Nálunk a szoba barackvirág színű. Az majdnem narancssárga, de nem rikító!
Az ezüstös bútorhoz viszont én nem tudom a "sárgákat" elképzelni... Inkább világoskéket, mályvát...
Ez igaz... :)
A nappaliba szinte egész nap besüt a nap, a szobába kevésbé.
Parkettának a nappaliba a fehér tölgy, és a bükk színűt néztem a kanapé miatt, mert az elég sötét. Ezek közül valamelyikhez jól mutatna mondjuk a narancssárgának egy "barátságosabb" árnyalata?
Tapétára nem is gondoltam, de nagyon jó ötlet. Köszi! :)
Én is valami sárgásra gondoltam, csak nem tudom, az menne-e az étkezőgarnitúrához.
én olyan 3 szint választanék és ezekkel játszanék, most az divat hogy a fal egy kicsi de hangsúlyozni kivánt részére tesznek fel 3-5 csík mintás tapétát, ami ezt a három színt tartalmazza, és utána ezeket a szineket viszik tovább a falakon
én gondolkodtam egy drapp barna türkiz tapétában
meg volt egy fekete szürke fehér lila ami tetszett
de láttam egy jó barna fekete fehér neonzöldet is
neked valami szürke/ezüst fehér kék feketét tudnék elképzelni
Abban kérnék segítséget, hogy milyen legyen a nappalink/étkezőnk és a szobánk fal színe, és a lamilált parketta színe.
A szobában amihez színt kellene választani az az ágy, a nappaliban pedig a kanapé, az étkező, és egy fekete kandalló. Bár a fekete mindenhez megy. :)
Az étkező garnitúránk ugyanolyan színű, mint az ágy.
Fotók az adatlapomon találhatók. A kanapéról nem találtam jó fotót, de amin a gyerkőc áll, azon a színe nagyon jól látszik.
Segítségeket előre is nagyon köszi. :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen színű legyen a dísz a karácsonyfán?
- Milyen színű legyen a hálószoba fala?
- Milyen szinű legyen a nagy szobám?
- Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen?
- Hogy lehetne sütni almás pitét, úgy hogy az omlós, sárga színű legyen?
- Tuti módszert szeretnék, hogy tiszta legyen a zöld színű medencénk