Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy lehetne sütni almás pitét, úgy hogy az omlós, sárga színű legyen? fórum

Hogy lehetne sütni almás pitét, úgy hogy az omlós, sárga színű legyen? (tudásbázis)


2012. nov. 23. 20:25
Oké.
20. Babeck (válaszként erre: 19. - Vancsa1977)
2012. nov. 20. 19:32

Ezzel azt szerettem volna jelezni, hogy kb. bármelyik jó :)

Az elkészítési mód is fontos, miután összekeverted a hozzávalókat, gyorsan morzsold bele a margarint, formálj két gombócot (az egyik legyen nagyobb egy kicsit, az lesz az alja), tedd őket hűtőbe, utána láss neki a tölteléknek, addig pihenjen a tészta a hidegen.

2012. nov. 20. 19:09
Az nálunk nincs itt ahol lakok...
18. Babeck (válaszként erre: 16. - Vancsa1977)
2012. nov. 20. 18:00

Remélem tetszeni fog! :)

Sima, egyszerű hárombetűs üzletlánc kockamargarinjával tökéletes! :)))

17. 7dfc648351 (válaszként erre: 16. - Vancsa1977)
2012. nov. 20. 15:06
Próbáld ki, de ne használj margarint.
16. Vancsa1977 (válaszként erre: 15. - Babeck)
2012. nov. 20. 14:59
Mindenképpen kipróbálom.
15. Babeck
2012. nov. 19. 23:39
Próbáld ki az én receptem, azért elég nagy különbségek vannak a kettő között :D
14. Vancsa1977 (válaszként erre: 5. - Babeck)
2012. nov. 19. 16:32

Én is majdnem így szoktam csinálni.

Azzal a külömbséggel,hogy 60 dkg liszttel,10 deka zsírral,2 tojással,és 2 deci tejföllel szoktam.

13. Vancsa1977 (válaszként erre: 4. - 298b15dfdd)
2012. nov. 19. 16:29
Megszoktam.
12. Vancsa1977 (válaszként erre: 2. - Dejavu77)
2012. nov. 19. 16:29
Zsírral szoktam csinálni.Megkentem a tetejét,és barna lett nagyon a teteje.
11. Babeck (válaszként erre: 10. - 298b15dfdd)
2012. nov. 19. 12:51
Én nem is állok neki olyan netes recept alapján elkészíteni ételt, ahol nincsenek kommentek, hogy tényleg jó.
10. 298b15dfdd (válaszként erre: 9. - Babeck)
2012. nov. 19. 11:36
Ja, csak nem volt írva a recepteben a méz!:)
9. Babeck (válaszként erre: 8. - 298b15dfdd)
2012. nov. 19. 11:02

:))


Újraolvastam, ez ennyi :)

Ha szereted egy kis reszelt citromhéjat tehetsz a tésztába, nálunk nem menő (a férjemet a világból ki tudnám kergetni vele :D)


Az fontos, hogy a margarint gyorsan kézzel darabold a lisztes keverékhez, és utána gyorsan morzsold össze őket.

8. 298b15dfdd (válaszként erre: 7. - Babeck)
2012. nov. 19. 11:00

Oké!Köszi


Már jártam úgy egy mézes sütis recepttel,hogy összegyúrtam,hűtőbe tettem,és az istennek nem állt össze.Kidobtam,újra kezdtem,kiderült,hogy hiányzott belőle a méz:)

2012. nov. 19. 10:51

Jaj bocs, azt hittem, csak a tészta a kérdés :)


Én nettó másfél kilóból készítettem a tölteléket, kicsi olívaolajjal, cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és némi fahéjjal.

6. 298b15dfdd (válaszként erre: 5. - Babeck)
2012. nov. 19. 10:01
Mennyi alma?:)
5. Babeck (válaszként erre: 1. - Vancsa1977)
2012. nov. 19. 08:59

Az én szuper receptem:

40 dkg finomliszt

25 dkg margarin

12 dkg kristálycukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 tojás sárgája

1-2 evőkanál tejföl (amennyit a tészta felvesz)

+ 1 tojás sárgája a kenéshez


Sütés előtt a felső réteget (a takarót) megszurkálom villával. Isteni omlós!

2012. nov. 19. 08:49
Szurkáld meg a tetejét sütés előtt.
3. 7dfc648351 (válaszként erre: 1. - Vancsa1977)
2012. nov. 19. 08:42

Vajat kell használni és nem margarint az omlós állag

eléréséhez. Ami nagyon fontos továbbá, az az, hogy minden ilyen típusú tésztát hideg vajjal, hideg kézzel kell kidolgozni, legjobba robotgépben és pillanatok alatt.

Soha ne használj margarint, nem csak az állagot teszi tönkre, hanem az egészséget és az ízélményt is.

2012. nov. 19. 08:14
Margarin helyett sertészsír, illetve tojássárgával kell megkenni a tetejét.
2012. nov. 19. 07:52
Hogy lehetne sütni például almás pitét,hogy az omlós,sárga színű legyen.És ne olan mintha linzer tészta lenne.Arra hasonlít..

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook