Milyen színű legyen a dísz a karácsonyfán? (beszélgetés)
Ezt sokan nem tudják, de azért díszítjük fel a fát, hogy külsőleg is lássuk, amit szellemileg nem. Hogy mit értek ez alatt? A fenyőfa őrzi meg legtovább a Nap sugarait, és amikor beállítjuk a szobába, akkor is szórja "láthatatlan" fényét, bele a térbe. Ugyanis a Nap fénye is tartalmaz szellemi impulzusokat, ettől nem csak egy fizikai, égitest, hanem több annál, mert éltetőerőket sugároz, és fenntartja a rendet. Tehát a fenyőfa külső ragyogása csak külcsín, valójában díszek, és égők nélkül is sugárzik, a napszellem erejétől, csak ezt nem látjuk.
Ugyanakkor azt hivatja megtestesíteni, hogy mi is felvehetjük a szellemi impulzusokat, az év minden napján, ha akarjuk, és ha már elég fénnyel rendelkezünk, megoszthatjuk másokkal. A fenyőfa a szellemi ember sikertörténete, szimbóluma, ünnepi kelléke.
Egyetértek..
Mi szoktuk támogatni a beteg gyerekeket, csak kár, hogy kevés pénzzel tudjuk csak, mert mi is le vagyunk égve.
Mondjuk én sz.rom le hogy milyen mobilom van/ ha látnátok..:D/, én inkább az egészséges kajákra költöm a pénzem, a többi szükséges dolog mellett.
Egy nagyon kicsi fánk lesz. Mobilis, mert visszük magunkkal pl. Anyukámhoz. Saját kreáció szokott lenni a fa/bár sok évig egyáltalán nem volt fánk/.
És amivel sokkolom a családot, az az igen fals hangom, szívesen énekelek dalokat karácsonykor is. :D
Nem fogják, mert ezekben hatalmas "szegénységtudat" van, tisztelet a kivételnek. Minél jobban halmoznak, annál üresebbek és üresebbek lesznek. Akinek meg "bőségtudata" van, az még egy fakunyhóban is eléldegél, persze a palotát sem veti meg, ha az orra alá dugják.
Lényeges dolog, hogy a világban szinte minden problémát meg lehet oldani, a fekete leves viszont az, hogy erre képtelenek vagyunk.
Sok szempontból igen.
De, ha egy milliárdos ( több száz van) azt mondaná, "nekem elég egy milliárd forint, a többit adjuk oda kajára" - akkor már rendben lenne.
De ezek inkább megdöglenek, mint 1 forintot is odaadnának másnak.
Patkányok.
Tudjátok, hogy milyen színű legyen?
Tök mindegy.
A gyerekek kapjanak enni.
Undorító, piszkos társadalmi rendszerben élünk.
(Lehet, hogy a Hoxa kizár, de legalább tudjuk, hogy hova tartozik.)
Figyelj Zolcsi!
Én nem "rádszáltam", tisztelem az ismereteidet.
Arra vonatkozott a kérdésem, hogy az "élet kenyerét" azt meg tudnád-e adni pl. egy 6 tagú családnak?
Csak úgy, a melódból.
Mert én MA ITT ÉS MOST ezt csinálom.
További ajánlott fórumok:
- Várja más is, hogy vége legyen a karácsonynak?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete?
- Ti mivel díszítitek karácsonyra az ablakot, hogy a kinti szemlélő számára is látványos legyen?
- Mi legyen a vödrös karácsonyfával?Hol teleltessem, ha elkezdett hajtani?
- Kaptam karácsonyra koktélshakert. Milyen egyszerű, nem horribilis árú koktélokat tudok vele készíteni? Finom legyen :)