Milyen szabályok vonatkoznak Társasházra? (tudásbázis)
Sajnos nm arányosan, én 1 harmaddal többet fizettem a járdafelújításra / meg mindenre/, mint a kisebb lakások, holott többen laknak a lakásban, mint nálunk, vagyis én fizetem az ő vizüket stb-t.
Én is úgy gondolom, hogy az un SZMSZ / szervezeti mük. szab./ hiánya a fő ok, ott lehet ezeket meghatározni.
De sokat nem tehetsz ellene, amíg ez nem rendezett.
Sajna az úgy más. Tudomásom szerint a tető is részarányosan tulajdon, de minden megegyezés kérdése.
De kérdezd meg itt:
Ha Neked kell a legtöbbet fizetni, akkor nem lehet, hogy a szavazatod is a tulajdonrészeddel súlyozva van? Vagyis a szavazatokat is a tulajdon-rész arányában kell leadni?
Bocs. Nekem is csak kérdéseim vannak.
Szia!
Szerintem a közös költségből egy az egyben kellene kifizetni azt a 300 ezer forintot.
Sziasztok!
Tudna Nekem valaki segíteni? A problémám a következő:
Másfél éve költöztünk újépítésű 4 lakásos társasházba (2en alul 2en felüllakunk)
A ház gyakorlatilag, még garanciális lenne, de nem találjuk az építetőt. Viszont, a felső szomszédom beázott, hívott szakembert, aki azt mondta, hogy anyaghiány, és 300 ezer Ft-ba kerül a javítatás. Nos, mi fizetünk közös költséget, arányosan nm illetően. Ez oké! De most azt mondja a szomszédom, hogy a tetőjavítást is ennek aranyába fizessük… Nekem ez viccnek tűnik. Nekem a legnagyobb a lakásom, de rendben, de a tető az nem közös? Nem értem?! Biztosító nem fizet, tehát nekünk kell, de én nem találom megfelelőnek ezt az eljárást. Az előtt 10emeletes panelba laktam, és a földszinten is fizettek lift használati díjat. Tényleg nekem kell többet fizetnem? Ki ismeri az ide vonatkozó szabályokat? a legcsúnyább az egészbe, hogy 4 felnőtt vitatkozik
További ajánlott fórumok:
- Szolárium üzemeltetésére milyen előírások vonatkoznak jelenleg? Ki ellenőriz, és mit?
- Hollandiában milyen szabályok vonatkoznak a "fűre"? És itthon?
- Milyen szabályok vonatkoznak a Nébih ellenőrökre?
- Külföldrôl behozott, itthon forgalmazott élelmiszerekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. kötelezô-e a magyar címke?
- Milyen szabályok vonatkoznak az áru visszacserélésére?
- Németországba költözünk és szeretném kivinni a kutyám. Tudjátok, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá?