Milyen ruhát adtok 2 hetes babára most, hőség idején? (tudásbázis)
nehogy ráadj hosszúujjút!!!!!! hőgutát kap
elég egy rövidujjú body, ha meg kiviszed, árnyékold a babakocsit textilpelenkával!
Nem kell rá plusz réteg ruha
Ahogy lentebb írják. Elég egy ujjatlan body, meg max egy pelus takarónak lazán ráterítve.
A túlöltöztetéstől is hőgutát tudnak kapni. Még nem tudnak a hűtéshez eleget izzadni, fejletlen a "hőháztartásuk.
Nagy melegbe ne vidd ki, maximum késő délután, amikor már nem tűz a nap, este felé. Én a házban 1 szál rövid ujjú vagy ujjatlan body-ba volt a gyerek, májusi születésű, így pont a melegbe indítottam én is az ismerkedést a hogyan öltöztessem sztorival. :D
Amúgy én is bele estem a melegben túlöltöztettem hibába, és azonnal meleg kiütései lettek, mivel body, zokni, takaró, sapka, minden atyaisten rá adva, mert anyám mondta jajj megfázik. Na igen, 25 fokban sem fog megfázni 1 szál pelenkában sem, nem hogy 35 fokban... Aztán rájöttem hogy túl öltöztettem mert tiszta kiütéses lett ahogy 1 szál bodyban volt elmúlt minden pár napon belül.
Most 2 éves, és napközben 1 szál bugyiban+pelus van, esetleg 1 póló vagy ujjatlan body-ban, de még ezt is leveszi sokszor magáról.
Nyugalom, a házban sem fog megfázni 1 szál semmibe 25 fokban sem. :)) Kintre meg inkább ne vidd nagy melegbe, mert ők még nagyon nem tudják elviselni a nagy hő ingadozásokat, hőgutát kaphatnak elég könnyen. Ha nagyon muszáj akkor pl kocsiban textil pelust az ablakra hogy ne süsse a nap, vagy ha babakocsiban akkor napfényvédőtetőt kihúzva, hogy árnyékban legyen a feje legalább.
De hidd el nem kell nyáron takaró, a zokni sem muszáj, hiszen még nem szaladgál... :)
Az én fiam 1 hónapos csak egy rövid ujjú body van rajta kis zokni a lábán, és egy vékonyka takaróval betakarom.
Amikor hosszú ujjút adok rá szegénynek nagyon melege van.
További ajánlott fórumok:
- 2013-ban babára vágyók!
- Pcos telt nők babára vágyva
- 2008 óta babára várva
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- 74/80-as fiú babára keresztelő/ünneplő/alkalmi ruhát hol lehet kapni (leginkább webáruház)?
- Tudtok Bp-n olyan üzletet, ahol még így télvíz idején is nagy választékban lehet fürdőruhát kapni?