Milyen mozgásformát ajánlanátok, ha fájnak a térdeim? (beszélgetős fórum)
Neked is eleg kellemetlen akkor a terdfajas. Sajnalom. En is epp 167cm vagyok :). Nekem talaltak egy ici pici vizet a terdemnel es a konyokomnel is, de nem csinaltak vele semmit. Ugy kezelte a doki mintha valai normalis lenne, pedig a nover aki a tesztet csinalta nagyon pesszimista volt....
Tejet minden nap iszok, vagy jaoghurtot eszek, foleg mostanaban, miotta a dietat tartom, december otta.
Nekem 14 éves korom óta van gondom a térdemmel! Ha leguggoltam akkor recsegett, olyan volt mintha tört volna a csontom!
elmentem a dokihoz, elmondtam, hogy sokat mozgok, kosarazok, focizok, és mi a baja a térdemnek. Az volt a válasza, hogy gyorsan nőttem! Na mármost én 167 centi vagyok, tehát nem vagyok egy égi meszelő! És 3 év alatt kb 4 centit nőttem, szóval eleve kizárt, hogy nagyot nőttem volna!
Felírt dona-port, jó volt, nem fájt, javult is, de ha sokáig mentem akkor elkezdett fájni az izmom! Kérdeztem mitől van! Azt mondta, hogy esetenként megköti az izmokat!
Na jó, szedtem még egy kicsit, de aztán abbahagytam, mert úgy éreztem, hogy kb 1 kilométer után begörcsölt a vádlim.
Elmentem egy másik dokihoz, mondtam neki a dolgokat, akkor fociztam is! Mondta, hogy kicsit hagyjam abba! Abba is hagytam, gondoltam csak egy kis időre kell. Visszamentem fél év múlva mondta jól van! Oké, tök boldog voltam! Elmentem edzésre, persze könnyített volt, és kifordult a térdem! Na szuper!
Visszamentem a dokihoz, és mondta, hogy akkor még se jó teljesen!
Visszamentem mondtam, hogy még fáj, de nem vészes, de szeretnék újra focizni!
Erre az volt a válasza, ha nem sportolok nem fog fájni!
Én csak néztem, hogy egy doki hogy tanácsolhat olyat, hogy ne sportolj!
1 éve nem járok dokihoz, de úgy sportolok, hogy ha érzem,. hogy kicsit fáj, akkor egyből abbahagyom! Abbahagytam a focit, és tekerek helyette!
És juttass a szervezetedbe minél több kálciumot! Főleg a sok tej az hasznos!
-Elmondtad az orvosnak mennyit edzel gépekkel???
A gépeket nem az "átlagembernek"találták ki....aki gépekkel edz,annak megfelelő tápértékű táplálékra is szüksége van,megfelelő táplálékkiegészítők fogyasztásával.Az átlagos táplálék-átlagon felüli teljesítésre nem elég.A porcok közül kikopik az "olajzóanyag",és X idő után a szervezet nem képes önállóan előállítani azt./MSM-vagyis egy kémiai vegyület,un.Metil Sulfonil Metán/mely jelen van a szervezetben,de kinek-kinek más mennyiségben.Ha ez kevés,vagy elfogyott,pótolni kell!
fitlabdával szoktak gyógytornázni is van dvd is és nagy áruházakban 3000 ft körül beszerezhető a labda
és hatásos élvezetes, változatos mozgást nyujt
és még a tartáson is javít...
Szia !
Rajtam a vizitorna segit !
Vettem ugynevezett vizi kukacot/ Aquqfittness sport eszköz /és ezzel tornázok vizben.
Uszodákban tartanak Aquafittnes órákat.
És egyik orvos sem tudta megmondani, hogy mitől fáj a térded? Érdekes...
Ha szeretsz mozogni, akkor ki kell deríteni, hogy mi a baja a térdednek.
Lehet, hogy tényleg elég csak a porcerősítő tabletta, de lehet, hogy már rosszabb a helyzet.
Szia!
Hogyhogy nem jött rá az orvos, hogy mitől fáj? Olyan nincs, csak le akart rázni!
Porcerősítő tablettát javaslok (proenzi v. porcerő). De mindenféleképpen menj el másik dokihoz is, hogy kiderüljön mi is a baja a térdednek.
Ha fáj a térded, akkor lehet bicajozni, úszni, ha szeretsz! Igazából olyat nem szabad csinálni amitől fáj!
Nekem is régóta fáj a térdem, és ugráláson és futáson kívül mindent tudok csinálni! Illetve még olyat sem, hogy négykézláb állsz és a másik lábadat úgy emeled! Mert akkor a térdeden lesz a terhelés!
Ha úgy ropog és nyikorog, hogy a kezedet ráteszed és érzed, akkor valószínű elkopott a porcod!
Mondd meg a dokinak, hogy írjon fel Dona-port az megerősíti a porcokat. De ha nem akar, akkor vegyél Proenzi 3-t! Az is nagyon jó!
És próbáld meg a lazító jógát! attól megnyúlnak az inak és az izmok, és könnyebben mozognak majd!
További ajánlott fórumok:
- Gerincproblémák mellett milyen mozgásformát ajánlanátok diéta kiegészítésére, ami nem terheli meg a derekat?
- Milyen mozgásforma az, ami nektek bevált?
- Narancsbőr csökkentésére, eltüntetésére, milyen mozgásformák a legjobbak?
- Milyen mozgásformát ajánlanátok egy nagyon vékony nőnek?
- Csípő-Has-Fenék részről milyen mozgásformával lehet leginkább fogyni, formásodni?
- Milyen mozgásformát válasszon egy időhiányos anyuka?