Milyen házimunkát lehet terhesen végezni? (tudásbázis)
Beleolvastam a bejegyzéseidbe, és láttam mi a helyzet Nálad.
Mindenkinél más tüneteket produkál a várandósság. Van akinek meg sem kottyan, van aki végig hány, görcsöl, keményedik a pocak stb.
Az orvos ilyenkor mindig elfogja Neked mondani mit és mennyit csinálhatsz.
Végül mindent lehet csinálni. Normális terhességnél nem lesz probléma. A belvárosban ahol nincs lift, sokan a babakocsit a nagyobb gyerekkel cipelik fel, ahol kicsi a korkülönbség, mert nincs aki segítsen neki, egy séta vásárlás után.
Ha nem lesz semmi gondod, válaszd az aranyközéputat, ami nem nehéz fizikai munka végezd el a nehezebbeket a pároddal csináljátok közösen.
Ráunhat a környezete egy tehetetlen nyafogó kismamára, és a kapcsolatnak sem kedvez.
Ha van lehetőséged, akkor ha elálmosodsz, nyugodtan feküdj le, aludj, vagy pihenj, az elsőnél még megteheted, de ahogy írtad Édesanyád is még melletted 3 gyerekről gondoskodott, azoknak nem mondhatta, most inkább alszom egyet az ebédfőzés helyett.
Hidd el kialakul ez majd.
Ne aggódj sokat,tényleg ez egy különleges állapot, tedd kellemessé. Tünet mentes babavárást, és könnyű szülést kívánok!
2 nappal szülés előtt még több km-ert bicikliztem, és cipeltem a 15kg-os nagyobbikat.
Nem is értem a kérdést...:S
A terhesség valóban nem betegség.Én inkább azt mondom:várandóság.Várni egy picinyke életet,felelősségteljesen.
Vagyis:lényegében minden házimunkát el lehet végezni,csak sokkal nagyobb körültekintéssel,óvatossággal.
Szabad takarítani,mosni,főzni,vasalni,kis kerti munkát végezni.
Emelni viszont nem ajánlatos.Létrára mászni is lehet,de sokkal óvatosabban!
És természetesen nem egy nap alatt kell megváltani a világot.A munkák közé be kell iktatni a pihenőket,ami mind a mamának,mind a babának szükséges.
Közben figyelnikell testünk jelzéseire.A keményedésre,derékfájásra,hasszúrkálásra...
Boldog babavárást kívánok minden kismamának,amit érezzetek sokáig várandóságnak és csak a vége felé terhességnek:)
Egyezek az előttem szólókkal,csak azt tartsd szem előtt még h addig csináld a dolgod amíg jól esik,ha kicsit szúrkál a pocid,vagy bármi kényelmetlenséget érzel hagyd rá,meg vár :)
Problémamentes babavárást :)
Nem beteg vagy, csak gyereket vársz, ez pedig nem ok arra, hogy valamit ne csinálj.
Ha most teljesen kivonnád magad a munka alól, csak megnehezítené, hogy később majd egy kisgyerek mellett kell mindent megcsinálj.
Betonozni nem ajanlott;
regen azt mondtak, hogy ne emeljen nehezet, magasra (pl. fara, letrara) ne masszon.
Mindent lehet.
Legfeljebb egy esetleges költözésnél ne te vidd le egyedül a 3 ajtós szekrény.
Bármit, csak nehezet ne emelj (pl. portörlésnél, pórszívózásnál ne tologasd arrébb a komódot stb.), és a vegyszerekkel is vigyázni kell, húzz mindig kesztyűt illetve alaposan szellőztess. Ezek igenis fontos dolok, mert veszélyeztetik a babát. A terhesség nem természetes állapot, hanem másállapot és van pár alapaszabály amit igenis be kell tartani.
Boldog babavárást:)
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Vérzés 8 hetes terhesen görcsök nélkül - mi lehet?
- Hüvelygomba terhesen. Meg lehet előzni valahogy?
- Lehet enni házi mézet terhesen?
- 5 hetes terhesen lehet a hasmenés "normális"?
- Hogyan lehet kisgyerek mellett házimunkát végezni?