Lehet enni házi mézet terhesen? (tudásbázis)
tojást nem is merek enni:)
egyépként nagyon fincsi a méz!!!!!!és másabb izű is ha felforralom! tény hogy nem az igazi!!!!!!!
Hát, szerintem ebben a kérdésben ahogy korábban is írta valaki, szerintem z a legszerencsésebb, ha bizonytalan a kismama valamiben, akkor nem eszi, ha meg nem, akkor meg jóízűen egye csak.
Nálunk itt áll a polcon 2 nagy üveg vegyes virágméz, egy fekete méz és egy selyemfű méz.
:)
A méz állaga és tisztasága nagyon sok mindentől függ. Legfőképpen attól, hogy milyen fajtáról beszélünk.
Akác méz, az igazi nem a bolt agyon-vissza kevert, tehát az igazi akác méz elég folyós és majd hogy nem víz színű. Nézzétek meg a bolti akácot, nem sokat találtok olyat ami ilyen...
Ellenben a többi méz sötétebb.
A méz "koszosságát" illetően nem tudok érdemben mit mondani, mert nálunk többszörösen átszűrt mézet lehet vásárolni, amiben garantáltan nincs semmi nem odavaló.
Nálunk nincs egy méz sem felfőzve, bevallom nektek nálunk még a gondolat sem merült fel soha, hogy fel kellene főzni. Hiszen legalábbis én így gondolom, a hő kezeléssel minden fontos elem, ami miatt igazán szükség van a mézre kipusztulna.
Mint mondtam neked, nálunk cukor nagyon nincs használva, mert én mindent azzal édesítek, a legalapvetőbb dolgokat is azzal készítem. Tehát a kérdésedre a válasz nem, nem unjuk. De ezt most ne úgy képzeld, hogy éjjel-nappal mézet eszünk! :D Tea, kávé, ételekhez...
Hozzáteszem nem is vagyunk szerencsére nagyon betegek.
Nem értem egyébként magát a felvetést sem, mert én is olvastam már annyi dolgot, hogy terhesen nem lehet epret enni, meg fagyit, meg ilyen dolgokat, de mindig a józan eszemre hallgatok és próbálom mérlegelni a dolgot...én még nem hallottam volna olyat, hogy valaki a méz miatt kapott volna bakteriális betegséget.
Félre ne értsetek nem akarok én senkit sem rábeszélni vagy lebeszélni, mindenki úgy csinálja ahogy neki jó és ez így van rendjén, csak sokszor olyan kiakasztó tud lenni, legalább is számomra, hogy már mindenbe azt keresik, hogy miért nem jó...holott pedig nagyon is jó...
egyértelmű hogy a méz sokkal jobb mint a cukor!!!!!!
Csak a neten azt irták hogy a házi mézet nem forralják föl, igy nem bisztos hogy nincs benne baci.
De én mikor iszom mikróba felforrósítom és ugy iszom.
Álitolag a bolti méz már hőkezelt.....
De amúgy mindig kiváncsi voltam hogy aki méhész az nem unja a mézet? vagy ugyan ugy issza otthon?
még anyi kérdésem lenne hogy hézi méz nincs hőkezelve?mert hogy oylan tiszta szinű, és láttam már olyan mézet amit méhek még csinálnak az nem ilyen tiszta.
Jézusom...még, hogy a méz mérgezi a gyereket...
Na ezt is valami nagyon okos találhatta ki.
Én ettem a mézet, sőt propoliszt is.
A másik meg az, ami miatt sokan megszóltak, de egyáltalán nem érdekelt.
Nekem a gyerekem csecsemő kora óta azzal itta a teát. Semmi, de semmi baja nem volt tőle.
Ez is a legújabb "hóbortok" egyike...(szerintem)
Azt ne mondjátok, hogy a cukor egészségesebb...
hozzáteszem méhészek vagyunk és tudom miről beszélek.
Én pl. cukrot nem is nagyon tartok otthon, mindent mézzel készítek. A párom a kávéját is azzal issza...
De te érzed, ha félsz hát ne edd, te tudom.
Jó, persze, de a lágy sárgájú tükörtojás sem méreg, és a fenséges francia penésszel érő lágy sajtok sem, hogy csak két olyan példát hozzak, ami terhesség alatt ennek ellenére nem ajánlott. Egész egyszerűen valóban más állapot, nem a felnőtt - bár némileg legyengült immunrednszerű - mama miatt kell óvatosnak lenni, hanem a magzat miatt. ami a mamának meg sem kottyan, az a magzatot már károsíthatja.
De bármi is az igazság az egyes élelmiszerekről, abból biztos nem lesz baja senkinek, hogy ha bizonytalan, akkor inkább kihagyja.
Ha a mézet felforrósítod, akkor minden értékes nayga elvész, csak a finom íze marad. Attól függ, mi a célod.
Alapból a termelői méz értékesebb, mint a kutyult bolti, pláne, ha az utóbbi valóban hőkezelt (bár erről én még nem hallottam.)
Én azt mondom, ha egymásnak ellentmondó véleményeket és adatokat olvastál és emaitt nem vagy 100%-ig biztos a dolgodban, inkább hagyd ki a mézet. A nyugalom néha fontosabb, mint az igazság, ez nem tudományos igazság, de a tapasztalat ezt mondatja velem.
(Amúgy nem mindn tilos terhesen, amit egy éves kor alatt csecsemőnek nem szabad adni, tehtá nem ebből kell kiindulni. )
Méhészek vagyunk :-)
Bennem fel se merült a kérdés, amikor a fiamat vártam, hogy nem ehetnék mézet :-). Utána se olvastam, ettem mert úgy gondoltam, hogy inkább ez, mint a gyógyszer. Január végi a fiam, és még csak meghűlve se voltam terhesség alatt, pedig BKV-val jártam NST-re influenza időszak alatt.
Ha "felfőzöd" a mézet, akkor minden vitamin, ásványi anyag "elfő" belőle, ennyi erővel cukrot is ehetnél. Max. 40 fokos teába lehet beletenni, mert akkor is elveszti a tápanyagait, ha forró teába rakod bele.
Egyébként az eszel meg iszol terhesség alatt, amit jónak látsz :-). Ha parázol tőle, akkor ne edd meg :-). Jó babavárást.
Szechy Märcz Ari: Gondolattol a szülesig c. könyveben van egy forrasmunkakkal jol alatamasztott tanulmany, ami ezt nagyon jol elmagyarazza. Az emberek evszazadokig "termeszetesen" etkeztek, csak a 90-es evek masodik feleben kezdödött ez a termeszetestöl elterö, adalekanyagos, szinezek-es miegymassal dusitott taplalkozas, amiket ma mar gyakorlatilag szinte nem tudsz kihagyni. Ennek hosszutavu következmenyeit nem vizsgaltak. Ezek a nem termeszetes dolgok legyengitik a szervezetet, es az ujabb generaciok mintha mar mas genallomannyal születnenek. Ez a lenyege, a sajat szavaimmal.
Mig a termeszetközeli nepeknel ma sincs pl cukorbetegseg es egy sor mas betegseg, ott sem, ahol magas kort elnek meg. Tehat kevesbe foghato az ozonra.
Morbid hasonlat, de nemreg felvilagositottak arrol, hogy a mai kutyaknak azert kell ruha es hasonlo telre, mert ök mar kitenyesztettek, kifejezetten ezert "alkottak meg" öket, ök mar nem alkalmazkodnak az idöjarashoz, mint "regi tarsaik". En nem tudom, igy van-e, de embereknel legalabbis valahol valakiknek az erdeke ez a sok adalek-es izfokozo, es ez hat.
Mondom, hogy tegyünk már különbséget a terhesség alatti és a normál mézfogyasztás között.
A kettő nem ugyanaz.
Egyébként igen.
Én sem gondolom méregnek, sőt kifejezetten szeretem, csak éppen elfelejtitek, hogy egy más állapotról van szó, mikor jobban meggondolja az ember, hogy mit eszik.
Olvasd el a cikket,amit belinkeltem.
Egyébként tőlem mindenki azt eszik, amit akar, és belefér a lekivilágába.
ezerszer több beteges, allergiás, nyápis kis kölök van ma, mint az én gyerekkoromban (35 vagyok). Pedig a mostani kimsmák tudatosan táplálkoznak, a gyerek se kap egy csomó mindent x hónapos koráig.
Na, akkor vajon ez most jó rendszer, vagy jó volt a régi is?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Vérzés 8 hetes terhesen görcsök nélkül - mi lehet?
- Hüvelygomba terhesen. Meg lehet előzni valahogy?
- Erős irritáló köhögés terhesen. mit lehet tenni ellene?
- Lehet sóbányába menni terhesen?
- Mit lehet tenni, ha a munkáltató nem akarja terhesen tovább fizetni a táppénzemet, de már nem tudok visszamenni dolgozni?