Kaptam két gyönyörű szobarózsát kb. egy hete. Sajnos az egyik elkezdett kókadni.Igyekszem minden nap meglocsolni őket, de hiába.Már a másikon is látszik, hogy a párja sorsára fog jutni. Mivel emeletes házról van szó, így a kiültetése nem lehetséges. Erkély ugyan van, de nagyon nagy a huzat (legfelső szint ráadásul sarki), félek felborulna.Tudnátok tanácsot adni, mi tévő legyek? Nem szeretném, ha elpusztulnának.Válaszokat előre is köszönöm!
Az enyém is gyönyörű,még a tereszon van és a nagyobb cserépbe ültetés után 13 gyönyörű kinyílt virág és még néhány bimbó van rajta. Mióta megkaptam ez a második virágzása. Ha elvirágzott még mindíg kiültethetem a kertbe? -vagy virágzás közben is??
Nekem is van,elvirágzás után ki lehet ültetni a kertbe.Az enyémek kb 1.5 méter magasak és tömve vannak virággal,de szó szerint.Kissebb a virága mint a többi rózsának,de sokkal több virág van rajta.Úgy néznek most ki,mint egy-egy hatalmas rózsa csokor.
Én tavaly nyáron ültettem ki egyet a kertbe. Most a térdemig ér, és tele van virággal és bimbóval. Az első fagyig virázott tavaly télen is. Úgy esett a hó, hogy alatta ott voltak a virágok.
Nagyon helyes hogy kitetted a teraszra, aki meg kertes házba lakik az ültesse ki a kertbe. Télen is nyugodtan kint lehet hagyni, ott gyönyörű kis rózsabokorrá fog nőlni és rengeteg mini rózsácska fograjta lenni. Sajnos bennt a lakásba egy-két hét alatt tönkre megy!! És tényleg hajlamos a tetvességre. :( Úgyhogy erkélyen is kertben is jól szellőző helyre kell rakni.
Én most anyáknapjára kaptam 1 cseréppel, gyönyörű 8 rózsaszín virággal és jónéhány bimbóval.Átültettem a múlthéten egy nagyobb cserépbe és kitettem a teraszra, napos-félárnyékos helyre. Eddig még nem sárgulnak a levelei és úgy néz ki, hogy jól érzi magát. Még nekem sem maradt meg soha 1 hónapnál tovább. Az eddigi jelek biztatóak nagyon drukkolok, reménykedek. Ha nagyobb lesz kiültessem a kertbe? Ötleteket tanácsokat szeretnék! NAGY kérés???