Milyen finom süteményeket lehet készíteni szilvából? (tudásbázis)
Zabpehely+eritrit+tojás3+tejföl+tej Picit állni hagyni, ha sűrű hígítani, ha híg sűríteni :)
Szilvák elfelezve, darált eritrit+fahéj keverékében megforgatva.
Tészta kerek, alacsony, sütőpapíros tepsibe beleönt, teteje kirak szilvával. Addig sütjük, míg a szilva megsül, a nem takart részek pirulnak.
Egészséges, pikkpakk megvan és nagyon finom.
Pont ma készülök én is sütni egyet :) A recept saját kreálmány, de zabpehellyel elronthatatlanok a sütik :)
SZILVÁS-MÁKOS LEPÉNY
Elkészítés: A hozzávalókból közepesen lágy, kelt tésztát készítünk, kb. 40 percig kelesztjük. Margarinnal kikent nagy tepsibe nyújtjuk. A tetejére hosszúkás, vékony szeletekre vágott, közepesen kemény szilvát csinosan elrendezünk, megszórjuk fahéjjal, és az egészet megszórjuk cukorral együtt darált mákkal. További 20 perc kelesztés után 210 fokon megsütjük. Figyelni kell, a sütőtől függően a mák megéghet, ezért előfordulhat, hogy alufóliával sütés közben lazán le kell takarni.
Szilvás poharas
1 nagy pohár joghurt(továbbiakban ezt a poharat használd minden hozzávalóhoz)
2 pohár liszt
1 pohár kristálycukor
Fél pohár étolaj
2 db tojás
1 cs. sütőpor
1 cs vaniliás cukor
1 teáskanál fahéj( ha szeretitek)
2 pohár szilva (ha nagyok, akkor elvagdalva)
Minden hozzávalót( a szilva kivételével) gépi habverővel jól keverd ki, vajjal kikent lisztezett tepsibe öntsd bele és a tetejére szórd a szilvát. Kicsit bele is nyomkodhatod. Előmelegített sütőben süsd meg. Én 150 fokon , 20-25 percig szoktam sütni, de végezz tűpróbát.
Nálunk imádják. Tortát is ebből a tésztából szoktam sütni, mert ez elronthatatlan.
Sok sikert hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Hogyan lehet finom lángost készíteni?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Hogyan kell finom tejberizst készíteni?
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?