Milyen fényvédő krémet tudtok ajánlani műtéti hegekre, hogy ne ártson a szoli? (beszélgetés)
Szia!
Nah, sikerült venni?
Az rendben van, hogy nem akarod lebarnítani, csak számolj azzal, hogy csúnya lesz ha a bőrőd barna lesz, a heg meg marad fehér.
A La Roche Posay-nak van egy Cicaplast ( Cikaplaszt ) nevű hámképződést serkentő kréme. Én ezt használtam az arcomra amikor anyajegyet szedtek le róla, plusz azt a tapaszt amit írtam lejebb. Igazából nekem ezekkel a La Roche Posay-s termékekkel jó tapasztalatom van. Drága, de jó. Azt nem mondom, hogy vegyél tapaszt, mert az nagyon drága, azt hiszem 35.000 ft egy kis db. Lévén, hogy bőrgyógyászaton dolgozom, nekem ingyen volt. De ennyi pénzt nem adtam volna ki érte.
Bőrgyógyász eleve nem ajánlja a szolit :) Szerintem semmi nem hat szoliba. Próbáld meg. Sok helyen adnak mintát a fényvédőből, mert minek adj ki érte 5-6 ezer ft-ot, ha esetleg allergiás leszel rá.
Egy minta is sokáig elég.
Valószínűleg ki fog fehéredni a heged. Nekem is kifehéredett amikor szoliztam.
Ha rám hallgatsz veszel Cicaplastot, azzal kenegeted és akkor elmúlik szépen a heg. Vagy van tapasz is, de az marha drága. Mondjuk nekem van... Az arcomon a heg teljesen elmúlt tőle.
Szia!
Kozmetikusnak tanultam! A hegek soha nem barnulnak le! Szóval úgy szolizz, hogy ott nem leszel barna és minél jobban lebarnulsz, annál jobban észrevehető lesz! Leírok Neked "pár" anyagot, ami fényvédőként hat:
-Fizikai fényvédők: púderalapanyagok: titán-dioxid, cink-oxid, bolus alba (kaolin), ásványi színezékek: okker, sziéna, umbra
-Természetes eredetű kémiai fényvédők: Olajok, zsírok: paradicsommag, avokádó olaj, mandula olaj, földimogyoró olaj és nercolaj; vadgesztenye kivonat: eszkulin, eszkuletin
-Mesterséges eredetű kémiai fényvédők: Escalol 1-2%-ban a krémekben, fahéjsav származékok: parsol, prosolal; benzalazin, benzofenon és származékai, triazol származékok, csersav származékok!
Tudom, hogy ez így sok "kínai" dolog, de a krémekben ha ezt olvasod az Ingredients-kben, akkor abban van fényvédő! Remélem kicsit segítettem! :)
További ajánlott fórumok:
- Szolihoz vagy napozáshoz milyen krémet tudtok ajánlani, amitől nem égek le, de barnít is? Nagyon fehér vagyok!
- Műtéti hegekre tudsz valami jó krémet, ami segít halványítani?
- Tudtok ajánlani valamilyen krémet a kezemre? Rettenetesen ki van száradva és hiába kenem sima kézkrémekkel ...
- Évek óta tartó térdfájdalomra/ízületi problémára tudtok ajánlani krémet/gyógyászati eszközt?
- Nem tudtok ajánlani pikelysömörre valami jó krémet?
- Milyen fényvédő krémet érdemes használni arcra?