Milyen ételpárolót érdemes venni? Kinek milyen vált be? (tudásbázis)
Köszi.
Tefalokat nézegettem én is.
Mert a többi nem működik.
És a felújításig nem veszünk újat.
Egy ételpárolóval nem vagy beljebb.
Vegyetek egy indukciós főzőlapot, az a leggyorsabb és a legtakarékosabb.
Amiert venni szeretnék, konyha felújítás előtt állunk, de legkorábban nyár elején lesz meg.
Az utóbbi pár hónapban nem nagyon főztem, a rokonság hozott kaját, mivel 2 picivel vagyok itthon és igy akartak segíteni. De szeretnek visszatérni egeszsegesebb etkezeshez es újra főzni szeretnék, de a gáztűzhelyünk lassan teljesen bemondja az unalmast.
A sütőt már nem is szeretném bekapcsolni, a fenti részen meg csak 1 rózsát tudok használni.
És így elég időigényes a főzés és most pont időm nincs sok.
Soha fel nem merült bennem egy külön ételpároló szükségessége.
Még pároló-szitát is ritkán használok. (Mert akár egy fém szűrő is jó a célra, vagy egy tésztaszűrő is.)
A párolás annyit jelent, hogy kevés vízben vagy gőzben, inkább az étel saját víztartalmát felhasználva puhítjuk meg azt. Lényegében, ha alufóliába csavarom az adott dolgot, sőt ha sütőzacskót használok a sütőben, akkor is párolom az ételt. (Hogy kibontva sütöm-e még utána, az más kérdés.) Aki gyakorlottabb, egy kis edényben is meg tudja párolni, amit kell.
Köszi.
Ilyenem nekem is van, és szeretem én is.
Akkor nálad egyik pároló készülék sem vált be?
Gyakran készítek párolt ételeket, így talán segíthetek. Volt mindenféle gépem, amiket eladogattam.
Az IKEA párolóbetétjénél praktikusabbat még nem találtam, ez az:
Ráteszed a fazékra, amiben van 3-4 ujjnyi víz és kész. Nincs külön pakolgatás, stb. És mosogatógépben mosható. Nálunk hetente előkerül.
További ajánlott fórumok:
- Középkategóriás elöltöltős mosogépet szeretnék venni. Melyik márka, típus vált be nektek?
- Érdemes derékmelegítőt venni? Ha igen, milyen márka vált be nektek?
- Gyantázógépet szeretnék venni otthoni használatra, tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy ki hol vette, mennyiért, hogyan vált be?
- Fogkefe vásárlás. Milyet érdemes venni, ki mi alapján válasz, melyik vált be?
- Vettem egy ételpárolót! Kinek van még? És kinek hogy vált be? Ha tudtok írjatok receptet!
- Milyen ételpárolót érdemes venni?