Milyen egy kórházban az ápoló, szakápoló élete? (tudásbázis)
Én nem bírtam eddig, minden tiszteletem a tiéd!
Sajnos, a gondokat hajlamos voltam magamra venni, tulajdonképp jó eü.anyag voltam, mert empatikus, meg minden...csak majdnem rámentem.
Anyagilag egyértelműen nincs díjazva, ha ezt szánod fő megélhetési forrásnak, hát...
Erkölcsileg sem, elég ha olvasgatsz az eü-t fikázó fórumokban.
"... megbecsülik-e a munkájukat ..."
ugye te nem Magyarországról beszélsz? Szerinted hol becsülik meg itthon bárkinek is a munkáját? :(
Szülészetre bekerülni nem egyszerű, az még az ápolói munkahelyek közül a könnyebbek közé tartozik. Fentjáró, fiatal "betegek", műtétesek... nem magatehetetlen, idős, beteg emberek akiket úgy igazán ápolni kell...
Az egészségügyben a mai Mo-on sem orvosnak, sem nővérnek nem jó lenni, csak akkor csináld, ha valóban a hivatástudat visz oda, mert megbecsüni senki nem fog.
Sziasztok. Két kisgyermek édesanyjaként, valamint koromból kifolyólag le kellett mondanom arról, amire későn jöttem rá, miszerint orvos szerettem volna lenni. Így a GYED után szívesen helyezkednék el az egészségügyben, ami elvégezhető általam is, azok az OKJ képzések. Kérdésem az lenne, egy ápoló, szakápoló élete milyen egy kórházban? Nekem fő célom a szülészet lenne, de érdekel, hogy ebben a szakmában dolgozóknak, mi a feladata, megbecsülik-e a munkájukat stb.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Margit Kórházban szülni
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Kórházban a hozzátartozónak kell a beteget ellátni vagy az ápolóknak?
- Kicsit átértékeltem a kórházban töltött napok után az életem.
- Tanult valaki az OKTÁV-nál Budapesten? Körzeti Közösségi Szakápoló tanfolyam