Milyen állat való egy 7éves kisfiunak? (tudásbázis kérdés)
Egy kismacska. Majd együtt nőnek fel. ( a fiam 91-ben született, 98-ban a macskánk . Együtt nőttek fel,és mennyire szeretik egymást még most is.
Jó igy 13-14 év után visszagondolni arra, amikor kiskorukban együtt rohangásztak a kertben.
Azt azért megjegyzem, hogy a macska csak névleg volt a fiamé, azt hiszem, egyetlenegyszer nem adott neki enni,a macskával kapcsolatos minden meló rámmaradt. De igy utólag, ahogy most is és az eltelt 14 évben is elnéztem őket együtt : megérte.
Okos gondolat.
Bár már tök mindegy.
nyulat sose....grrr.másrészről meg a nyúl nem rágcsáló,erős személyiség, tér kell neki,a legtöbb utálja, ha bausgatják
hörcsög, az igen,az jópofa
Elfejtettem hozzátenni, hogy még ma sem szeretne kutyát, pedig már 16 éves.
Viszont van két cicája azóta, és nagyon szereti őket!
Szia/sztok!
Szerintem ha még sosem gondozott saját maga állatot, ne magadnak vegyél. Azaz, ha kutya gondozását rá kéne bízni, nem biztos, hogy tetszene neki az ha lekell vinni pisilni, piszkítani és játszani. Bár a játék biztosan tetszene neki. De ha mégsem akarja levinni minden reggel és délután, az a Te gondod marad.
Kezdjétek elöbb kicsi álatkákkal, ami nem 15 évig él. Ha megunja, sem okoz akkora gondot, mint egy komolyabb lény gondozása.
Én akkoriban egy kis arany hörcsögöt vettem neki, és imádta. Különösebb gond nem is volt vele sosem. Ha nem takarította, akkor én csináltam, és ez egyszerübb mint kutyát v. cicát tartani. Ha ezt szívesen vállalja, akkor később jöhet a hosszabb távra tervezett állat is!
Ez persze az én véleményem, Nektek kell dönteni.
Minden jót, és sok sikert az új kis lényhez amit választototk!
Mi egyébként lakásban tartjuk a mi kutyánkat, aki 30 kiló. De ő a fajtájából adódóan ezt inkább elviseli, mintha kint lenne az udvaron megkötve, vagy egy kennelben. Neki fontos, hogy a gazni mellett legyen. Egyébként meg egész nap a foteljában döglik, aztán mikor lemegyünk sétálni akkor kiszaladgálja magát:)
Eddig még nem lökte fel a gyereket egyszer sem, mindig figyel rá, hogy hová lép, és nem húz sétáláskor sem, de ez utóbbi a kutyaiskolának köszönhető:p
igen, egyébként én is - miközbe írtam, hogy kistestű kutyát ajánlanék- épp azon gondokodtam hogy még is melyiket és hirtelen egy se jutott eszembe ami igazán gyerkőc mellé ajánlott.
A barátnőmnek volt labladorja nemrég pusztult el szegény 14 évesen, de annak a kutyának egész életében ha kétszer hallottam a hangját sokat mondok. szinte nem is ugatott, morgott, a kisgyerekek - akik mentek a szüleikkel hozzájuk vendégségbe - a hátán lovagoltak, húzkodták a fülét, cimálták, soha egy rossz hangja a kutyának nem volt.
Igazából csak azért nem írtam, mert a kutyinak termétéből adódóan baromi nagy ereje volt és sétáltatásnál még a felnőttnek is elég volt megfogni őt (pórázzal) ha épp macskát látott. :D és ha gyerkőc nem figyel könnyen fel is löki stb. szóval leginkább ez talán a hátránya, ja és panelbe neeeeeeeee!!! na meg talán még annyi hogy sokat képes kajálni :D, szóval nem olcsó a tartása és könnyen elhíznak. de a természete valóban nagyon jó gyerek mellé. az én véleményem szerint.
Ja, wegyébként ha már kutya! Nekünk egy bullterrier és pit bull keverék van az 1 éves kislányunk mellett. Nagyon imádják egymást, a gyereknek bármit megenged a kutya, viszont biztos, hogy senki nem akar a gyerek közelébe jönni, akinek nem szabad! Nálunk is így van, hogy előbb harapja meg a gyerek a kutyát, a múltkor egy percre elbambultam és mire föleszméltem a gyerek megharapta a kutya orrát:D Az a hülye meg örült neki, de mikor rájuk szóltam, akkor megijedt, és elszaladt:DD
Még mielőtt bárki pálcát törne felettem, nézze meg a fajtaleírásokat, hogy mit ír ezekről a fajtákról.
Nekünk is volt menhelyes cicánk, kb. két évig. Mindig rendesen oltattuk, féregetelenítettük, néha még sétálni is levittük a lakásból, nagyon élvezte. Nőstény volt, ivartalaníttattuk is.
De egyszer csak megőrült, és megtámadott minket, sokazor nem mertünk kimenni a szobából, mikor a konyhában őrjöngött. Nekem egyszer majdnem szétmarta a lábamat, a páromnak meg szétkarmolta az arcát! Kihívtuk az állatorvos, hogy hátha megveszett, vagy valami, de azt mondta, hogy nem veszettség, hanem valami más lehet. Egy darabig próbálkoztunk diétával, stb, de aztán meguntuk, hogy remegve közlekedünk a lakásban, mert nem tudjuk mikorr támad meg legközelebb a macska, és elvittük vidékre lakni. Most a szabadban él, de minden nap kap macskakonzerveet, ennek ellenére az összes kismadarat leöli a környéken. Még mindig hülye, és néha amikor rájön megtámadja az embereket, de ott könnyebb elhajtani, mint egy zárt lakásban! A mai napig nem tudom mi lehet vele! Azóta én erősen kutyapárti vagyok:)
További ajánlott fórumok:
- Pofon egy két éves kisfiúnak...
- Óvodai ballagásra, írni/olvasni tudó, okos kisfiúnak mit vennél?
- Beteg kisfiúnak vérre van szüksége!
- Ti vennétek kisfiúnak "lányos" játékot?
- 3 éves kisfiúnak tudtok ajánlani társasjátékot, egyáltalán van olyan, ami az ilyen kicsiknek való?
- Kétéves kisfiúnak milyen ajándék való?