3 éves kisfiúnak tudtok ajánlani társasjátékot, egyáltalán van olyan, ami az ilyen kicsiknek való? (tudásbázis kérdés)
Én saját magam csináltam egy társast a fiamnak. Volt egy két mező, amin nyilak voltak, lépj előre/vissza egyet-kettőt. Aztán némely mezőt összekötöttem és ha arra lépett, akkor tovább mehetet a másik mezőre. Nagyon hamar végig lehetett játszani, egy két perc alatt.
Élvezte, és még most is élvezi. Már az is jó móka volt neki, hogy látta, ahogy készül.
Most négy éves és Bogyó és babóca társas a kedvence. Szerintem ezzel egy három éves is tud játszani.
Nekünk a Foltos és a kölykök társasjáték a mai napig sláger.
Leírás: Foltos a kutyamama tizenkét színes csontot rakott az út mellé, minden kölyöknek három darabot. A kutyusok annyi mezőt léphetnek előre a játéktáblán, amennyit a mamájuk ugat. Az a kutyus, amelyik csontot talál, szájába veszi azt. Ha csont színe megegyezik a kutyus színével, a játékos házába viheti azt. Ha a csont más színű, akkor a kutyusnak vissza kell helyeznie a csontot. A játékot az a játékos nyeri, akinek elsőként sikerül mindhárom csontot megtalálnia.
Dohány gyártja: Első játékaim gyűjteménye
Gulliverben lehet kapni. A 8 játékból kb 4-5 az, amivel már tud játszani. A fiam imádja. Csigafutam abban is van, csak nyuszival:))
Drága Anyucika! :)
Bizony van! Amit Ti magatok találtok ki, és még fizetni sem kell érte! Amikor jön a melegebb idő a homokozóban például a körte, pogácsa homokfigurákkal igen sokáig el lehet szórakoztatni a gyermeket, és még a számolásra is meg tudod közben tanítani. A szobai társasjátékoknál pedig együtt megbeszélhetitek a kisfiaddal, hogy a nagy színes kartonlapra milyen utca rajzot rajzolj, és hogy milyen házak legyenek, és vasútállomás legyen-e rajta? Nagyon sok esetben a gyermek vezet majd rá Téged, hogy miként élhesd meg kreatív oldaladat, melyekről eddig meglehet, hogy nem is tudtál. :)
Legyetek Együtt Nagyon-Nagyon Boldogok és Derűsek! :)
További ajánlott fórumok:
- Készségfejlesztő társasjátékot tudtok ajánlani?
- 6 éves kisfiúnak milyen társasjátékot vegyek karácsonyra?
- Milyen társasjátékot ajánlotok 4 éves kisfiúnak?
- Milyen húsvéttal kapcsolatos kis játékokat tudtok 4 éves kisfiúnak?
- Dyslexiás, enyhén mozgássérült 10 éves kisfiúnak tudtok ajánlani egy jó általános iskolát?
- Kooperatív társasjáték kicsiknek, de milyen?