Beteg kisfiúnak vérre van szüksége! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Jár még valaki erre?
Ha igen, hátha tudtok segíteni... :)
Patrikról van szó ismét. A facén találtam most egy írást róla:
www.remenyalapitvany.hu/hirek/160/az-ujrahasznosithato-muanyag-kupakok-gyujtesevel-segitheted-te-is-patrik-gyogyulasat.html
Szóval most kupakot gyűjtenek.
Régebben voltak itt környékbeliek is, azért gondoltam, hogy megosztom, hátha tudtok segíteni.
Nekem már van egy doboznyi kupakom, egy ideje már figyeltem, szüksége van-e rá valakinek. Már tudom, kié lesz... :)
ÉN elolvastam, remélem, mások is el fogják olvasni...
Ez a debreceni fiú is a körlevelek közt szerepel...
Engedje meg, hogy csak egy korábbi válaszomat idézzem:
"Az Országos Vérellátó Szolgálat soha nem kér " általános jellegű" e-mail felhívásban segítséget, a konkrét esetben is a Debreceni Regionális Vérellátó Központ folyamatosan gondoskodik a nevezett beteg ellátásáról - és szükség esetén közvetlenül a nyilvántartásában szereplő véradókat keresi meg, hívja be véradásra.
Természetesen megértjük az ilyenkor általában hozzátartozói kezdeményezésű segítség-kéréseket, de ennek nem ez a megfelelő módja, mert szabályozhatatlan, kontrollálhatatlan és adott esetben nem a valós igényekhez igazodik - ami azzal járhat, hogy ha a felhívás hatására most minden segítőkész O negatív rendszeres véradó vért ad - 1 hónap múlva nem lesz lehetőség kitől levenni az akkor szükséges O negatív véreket.
Minden ilyen esetben a területileg illetékes vérellátó munkatársaival egyeztetni kell, hogy valóban és most van-e szükség a véradásra; vagy egy későbbi, megbeszélt időpontban.
Tehát arra kérem, hogy a feladónak és a teljes címzett listára is küldje el levelemet továbbítással - ezzel tud segíteni a szóban forgó gyermek és valamennyi vérkészítményre szoruló beteg biztonságos ellátásában."
Üdvözlettel:
Dr. Kalász László
régióigazgató
OVSz Közép-magyarországi Régió
Én nem kaptam a Vérellátótól semmilyen behívót, pedig az ucsó véradásom év elején volt, tehát már adhatnék megint.
Talán ez is lehet az oka:
Te jó ég!!! Régen örültem ennyire egy hozzászólásnak!!! Bár mindenkiét szívesen olvasom.
Ez nagyszerű hír!!!
én is úgy megörültem, mikor láttam tegnap, hogy csuda :)
biztosan vissza kell járnia kezelésekre, de az már sokkal kevesebb idő, mint ez a hosszú bent fekvés :)
és hát erősödni is fog, lassan.
Hál'Istennek!
Jó egészséget neki és kedves családjának.
Ééértem...
Ha még mindig vért kérnek, akkor szegény kisfiú nem lehet sokkal jobban. :(
De ha vért kérnek, akkor legalább még van remény a gyógyulására!!! :)
RH pozitív vagyok, 600 km-re Debrecentől, külföldön. Csak ennyit segíthetek, de ezt nagyon szívesen.
Te ismered őket?
Nem 9, hanem 7. :)
A 9 alatt apartman van. ;)
Az ország számos pontján található (gondolom a súlyponti kórházakban) vérellátó központok, oda kell bemenni, az alábbi adatokkal: A kisfiú neve: Henrich Patrik
címe: 5350 Tiszafüred, Fürdő u. 9.
vércsoportja: "0" Rh negatív
TAJ száma: 123 244 062
orvosa neve: Dr. Szegedi István - Debreceni Egyetem Hematológiai és Gyermek Onkológiai Osztály
Ott leveszik a vért, és továbbítják a kórháznak....
De bemásolom ide is:
"Az ország bármely területén lehet jelentkezni önkéntes véradásra, ahol a kisfiú és orvosa adatait (a lentiek szerint) kell megadni.
A kisfiú neve: Henrich Patrik
címe: 5350 Tiszafüred, Fürdő u. 9.
vércsoportja: "0" RH negatív
TAJ száma: 123 244 062
orvosa neve: Dr. Szegedi István - Debreceni Egyetem Hematológiai és Gyermek Onkológiai Osztály
Számítunk az együtt érző segítségre.
Köszönjük szépen Patrik és Szülei nevében is!"
Annyi, hogy a cím el van írva, nem 9, hanem 7.
A másik topik elején ott van:
Én 0 negativ vagyok....
Ha tényleg igaz, szívesen segítenék...
Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor a vérellátó miért nem értesíti azokat, akikről tud, hogy menjenek vért adni...
Az én sógornőm nulla negatív, de nem mondta, hogy szóltak volna...
De fogok neki szólni...
További ajánlott fórumok:
- Pofon egy két éves kisfiúnak...
- Lányom lelkibeteg lett az iskolától, vagy a tanárnőjétől. Mit tegyek? Szüksége van pszichológusra?
- Virusos szájfertőzése lett a kisfiamnak. Mennyire fertőz ez a betegség, illetve milyen óvintézkedések lehetnek szükségesek?
- Segítsünk együtt egy beteg kisfiúnak!
- Pánikbeteg vagyok, segítségre van szükségem!
- I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinikára szükséges beutaló, ha járó beteg rendelésre mennék?