Mikortól aludjon egy gyerek párnán? (tudásbázis)
Az én lányom feje alatt összehajtott pelus volt 1 éves kora körül kezdődött a kispárna mánia, azóta több is van neki, mindegyik lapos!
Anélül nem tud elaludni mindenhová viszi magával ha fáadt.
1 éves korig nem szabad párnán
az én kisfiam 9 honapos,most nagyon beteg
magas láz,kohogés,nátha azt mondta az orvos most tegyunk párnát a feje alá
Szia!
Nekem 26án lesz 1 éves a kisfiam és Ő még párna nélkül alszik. Mindig hasra fordul ezért nem adok a feje alá párnát, de a barátnőm hasonló korú kislánya már rég ilyen kis lapos kispárnával alszik, de Ő inkáb a hátán vagy oldalt alszik.
A kislányom újszülött korában, sőt kb hat hónapos koráig csak hanyatt volt hajlandó aludni, így kicsit elnyomódott a feje. De ez korrigálódik magától, most már semmit sem lehet észreveni rajta.
Szerintem ez csak tévhit. Én is azt hittem, hgoy majd úgy marad, és tökre kétségbe voltam esve, de a doki megnyugatatott, hogy még egy embernek sem maradt lapos a feje.
Én akkor tettem először a kislányom feje alé párnát, mikor először megfázott (kb 11 hónapos lehetett), és elég taksnyos volt az orra. Azt hallottam, hogy megfázás esetén javallott a kispárna használata, mert úgy nem dugul be éjszaka annyira az orra.
Viszont annyira megszerette, hogy azóta nem tud elaludni nélküle.
Ráadásul az én kispárnámat kapta meg, amin "rajta van az illatom", bitos ezért is ragaszkodik hozzá annyira. A huzatot is csak nagy ritkán cserélhetem. :)
Állítólag addig nem szabad (magas)párnán aludnia a gyereknek, amíg a gerince fejlődik, vagyis 12 éves korukig. Legalábbis nekem a szaki a boltban, ahol a kókuszmatracot vettük a kölyöknek, ezt mondta. És ő mondta azt is, hogy addig ne tetessünk a kókuszmatracra szivacsot, amíg a fenti kort el nem érte. Én hallgatok rá.
Én csak olyan kis majdhogynem papírvékony párnát teszek a csemete feje alá, de azt is csak azért, mert a ráhúzott huzat finom hűvös, és azt nagyon komálja a feje alatt.
Hát én csak azt tudom, hogy forgatni kell a babákat, mert különben furcsa kis fejük lesz:D Még jó hogy az én mamám forgatott:D
Amúgy én sosem aludtam párnán, mindig ledobáltam.
További ajánlott fórumok:
- Vallásról - gyereknek; Mikortól? Hogyan?
- Mikortól fürödhet (fürödhet -e) velünk a gyerek?
- Meghatározhatja egy óvónő, h mikortól alhat bent a gyerek? és kinek a feladata a benti problémák-szocializálódás, rendszer stb-megoldása?
- Mikortól érdemes a gyerekeket úszásoktatásra vinni?
- Mikortól iskolaköteles egy gyerek?
- Mennyi idős kortól aludjon párnán a gyerek?