Mikor kezdődik a távfűtés? (tudásbázis)
11. Oladi-lakótelepi
2013. febr. 27. 09:13
Itt Szombathelyen az Oladi-lakótelepi távfűtéses panellakásokban valódi finn szauna tombol. Már szeptemberben-októberben langyosak-melegek a csövek és egészen április végéig-május elejéig fűtenek. A téli időszak (december, január, február) a legkibírhatatlanabb, ilyenkor pokolian forróak a csövek és a radiátorok. A radiátorok nem szabályozhatóak, nem elzárhatóak. Egyedi szabályozás hiányában egész télen közel +30°C-os hőség tombol a lakásunkban, általában: +26°C-+27°C, kivétel este 8 és 9 között átmenetileg +28°C-+29°C van télen csukott ablakoknál. Még a legkeményebb téli fagyok idején nyitott ablakoknál is +25°C-+26°C van a lakásunkban. A mi lakásunk egy tízemeletes panelházban van, a falak kívülről nincsenek szigetelve és a lakásunk ráadásul északi fekvésű saroklakás. Legalább 50-60%-ot vissza lehetne venni a felhasznált hőmennyiségből. Az emberről egész télen ömlik a verejték és jönnek a méregdrága havonként 30ezerFt körüli távhőszámlák. Itt valami elmeroggyant szauna-mániás idióta hülyék a lakók, akiknek a legfőbb szenvedélye az esztelen energiapazarlás, amit még velünk is megfizettetnek. Ezeknek az agysejtjeik helyén csak brunya van. Ez olyan mintha a többi panellakó hitelt venne fel saját személyes értelmetlen luxuskiadásaikra és energiapazarlásra, de a lakásunkra jelzálogot jegyeznének be és készfizető kezessé tennének. Ez már a személyes szabadságunk rendkívül súlyos megsértése.
Nálunk is ez van. Tavaly már szeptember közepétől fűtöttek sok helyen. Én is sokat fáztam! És nem azért mert nem tudtam fizetni.. Nálunk is inkább megfagynek, gyógyszereket vesznek.. Pedig 2 hét fütésszámla azt hiszem 10.000. Ft alatt volt jóval, kb 6 - 7.000. ft... És az antibiotikumok stb kerül annyiba..
9. Ekka (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2011. szept. 28. 19:26
Ahol én lakom, inkább megfagynak, mintsem, hogy egy órával is előbb elindítsák a fűtést..:(
8. Ncilány
2011. szept. 28. 18:15
Az én rádiom szép időt jósolt még. Nem lenne rossz ha nem kellene bekapcsolni..
7. janos53
2011. szept. 28. 18:06
A hivatalos idény okt.15, de ha a nappali középhő 3napon át 12 fok körül van, előbb.szept.15től rendelkezésre állás van a távhőnél.azért kell addigra mindenhol befejezni a radiátorcseréket, hogy fel tudják tölteni a rendszert.a közös képviselő kérésére elindítják előbb is, ha a ház kéri.
6. 53dfddad18
2011. szept. 28. 17:32
Hivatalosan igen, de van hogy előbb elindítják, ha a napi középhőmérséklet tartósan 12 °C alá megy.
5. andi6020
2011. szept. 28. 17:31
amúgy remélem jó soká :)
4. andi6020
2011. szept. 28. 17:30
"Közkeletű tévedés, hogy a távfűtési szezon kezdete minden évben október 15. napja, utolsó dátuma pedig április 15-e, a távfűtésről szóló törvény ugyanis másképpen rendelkezik. E szerint ugyanis a szolgáltatóknak szeptember 15-e és május 15-e között szolgáltatásra készen kell állnia, hogyha az időjárási viszonyok indokolják, akkor azonnal be tudják indítani a lakásokban a fűtést."
3. Kotkoda28
2011. szept. 28. 17:29
Hűű köszönöm szépen, már kezdtem azt hinni hogy senki se fog válaszolni!
2. pemete
2011. szept. 28. 17:27
október 15.
1. Kotkoda28
2011. szept. 28. 17:22
Mikor kezdödik a távfűtés?
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdődik az advent?
- Számodra mikor kezdődik egy kapcsolat? Mikortól nevezed párodnak, akivel megismerkedsz?
- Való Világ 5 mikortól kezdődik?
- Klimax, mikor kezdődik és ki hogyan viseli?
- Szülés után mikor kezdődik a mestruáció?
- Mi a gyakorlat: vidéki városokban mikor kezdődik egy koncert? Vagy erre nincs szabály?