Mikor kell felnőttnél lázat csillapítani? (tudásbázis)
38 felett.
Én 37,5-nél már kivagyok mint a liba, nem kapok levegőt, vergődök, izzadok. Szóval én ennyinél már kapom be a bogyót.
Köszi:)
Most eléggé régóta hullámzik neki - gondolom mindig felülfertőződik:( Kb. egy hónapja "meg van fázva" ez a második lázas időszaka. Na majd kiokoskodjuk:)
Jobbulást kívánok Neki!
Én 37,5-nél még nem adnék a páromnak Algopyrint, de ezt egyénileg kell megítélni. Van-e más betegsége, szokott-e banális náthának szövődménye lenni, mennyire érzékeny a betegségekre. Ha gyengébb immunrendszerű, akkor hamarabb kell rajta segíteni.
Tudom, hogy a lázzal védekezik a szervezet, csak azt nem, hogy meddig érdemes hagyni, hogy felmenjen. Mondjuk pont most olvastam, hogy akkor érdemes csillapítani, ha kellemetlen tünetek kísérik, amik már zavaróak. Na meg ha elkezdem csillapítani, akkor nem kezd el azonnal csökkenni, de vajon mikor kell - ha más tünet nincs? Mert károsodást igazából 41 fok fölött okoz...
Egyébként a férjem lázas - nekem talán 38-ig kúszik fel kb. 5-10 évente egyszer...
38-nál már érdemes bevenni lázcsillapítót,rubofent.bár én még akkor sem szoktam.
magasabbnál meg hűtőfürdőt kell csinálni.
amúgy meg a lázzal védekezik a szervezet.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves! 9 éves kisfiam lázát nem tudom csillapítani
- Ti hány foktól csillapítotok lázat gyerkőcnek? És milyen módon?
- Hogy csillapítsam a magas lázat?
- Cataflam csillapítja a lázat?
- Hogyan csillapítsam 3 éves kislányom lázát?
- Hány napig volt lázas kisbabád oltás után és hogyan csillapítottad a lázát?