Hogyan csillapítsam 3 éves kislányom lázát? (tudásbázis)
Sziasztok!
Volt delelott a doktorno. Virusos torokgyulladasa van a Vandinak. Ma is lazas volt. Eltarthat 4 napig is akar...
A tantum verde sprayt ajanlotta. Renelem haszanl majd!
Koszi mindenkinek a segitsget!
Hűtőfürdő a legegyszerűbb.
Berakod kellemes, kb testhőmérsékletű vízbe, majd azt szépen hűtögeted egy kis hideg vízzel.
Addig üljön benne, míg le nem megy a láza.
első sorban szirupok,de 3 évesen nagyon magas láznál már kaphat fél algopirint is
beadni a lázcsillapítót és nyomás a kádba legalább 15 percre
nem hideg vízbe!testmeleggel kezdünk és percenként pici hideget csurgatni hozzá
Nem nevetünk ki,de 1 óra és 1 fok az igen karcsú egy magas láznál.
Hűtőfürdő,vagy vizes lepedő ezek jóval hatásosabbak.
Ki fogtok nevetni, de hatásos módszer.
Nyers krumplit nagy lyukú reszerelőn reszelj le. Nem szabad kinyomkodni, hanem úgy ahogy van pakold rá jó vastagon a talpaira, kötözd át gézzel - azért kell, mert ugye lefolyna róla - majd a lakásban létező legvastagabb zoknit húzd a gézzel bekötözött lábára. Egy óra múlva kerek egy fokkal fog a láza csökkenni.
Sosem volt meg eddig beteg a lanyom. Nem is nagyon tudom most a helyzetet "uralni"...
Tegnap du. kezdodott 37,3. Aludt ket es fel orat. Felebredt, 37,8 volt. Aztan estere felment 38,3- ra. Ekkor adtam neku elalvas elott Nurofent. Le is vitte szepen. Most fel oraja felebredt es 39,1 volt a laza. Adtam beki gyorsan Panadol szirupot. Most 38,3 lett.
Hogyan csillapithatom? Mi a teendom?
Holnap reggel kezdte volna az ovit szegenykem, nagyon varja!!! :-( de sajna ebbol nem lesz semmi mar... Viszem orvoshoz holnap, bar a mi dokink epp szabin van, de a helyettesitohoz elviszem. Koszi a segitseget!
További ajánlott fórumok:
- Kislányom köhög. Köptetőt szed, de éjjelente szinte csillapíthatatlan köhögési rohamai vannak. Hidegpárásítok. Mit csinálnátok?
- Segítsetek légyszíves! 9 éves kisfiam lázát nem tudom csillapítani
- Ti hány foktól csillapítotok lázat gyerkőcnek? És milyen módon?
- Hogy csillapítsam a magas lázat?
- 7hónapos kislányomnak jönnek az első lapátfogai. mivel csillapítsam a fájdalmát?
- Hány napig volt lázas kisbabád oltás után és hogyan csillapítottad a lázát?