Hány napig volt lázas kisbabád oltás után és hogyan csillapítottad a lázát? (tudásbázis)
Koszonom!Hat... nem tudom eldonteni,hogy jobban van-e... :-((( most fektettem le,szegenyke nagyon nyugol,meg mindig nagy a laza...
Gyogyulast Nektek is!
Remélem, már jobban van a babád!:) Jobbulást Nektek!
Annyira furcsa, nyár van, jó idő és a környezetemben szinte minden kisbaba, aki az elmúlt napokban kapott oltást, beteg lett, de nem az oltás miatt...köztük a lányom is a 18 hónapos oltás után. Ő sem az oltástól lázasodott be (több mint 40 fokos láza volt)hanem egy vírus miatt, ami kisebesítette a torkát.:(
Koszonom,hogy valaszoltatok. Nem tudtam irni tegnap,mert az ugyeletre kerultunk... Mint kiderult nem az oltastol volt beteg,hanem tudogyulladasos szegenykem...
Azt hittem megbolondulok,mikor tegnap este bekapta az elso injekciot... :-(((
Semmi jele nem volt,de abszolut semmi,hihetetlen...
Ha oltás után lázas lesz a pici, kortól függően lázcsillapítót adhatsz neki. (Nem írtad, mennyi idős.) Germicid-c kúppal újszülötteknek, vagy Nurofen szuszpenzióval 1 hónapos kortól, vagy kúppal is, Panadol sziruppal 3 hónapos kortól. Még a hűtőfürdő is hatásos, (nagyobb gyerekeknek a legjobb) 39 fokos fürdővizet fokozatosan le kell hűteni testhőmérsékletűre. Orvosnak mindenképpen látnia kell, uis 72 órán belül kiüthet a hatóanyag, ezért lázasodik be.
Remélem, semmi komoly baja nem lesz.:)
További ajánlott fórumok:
- Hasfájós babák! Tudom, hogy nincs ellenszere, de kinek mi vált be a görcsök csillapítására? (gyógyszerek, ékezés, masszázs, stb...)
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Jön a vihar... eléggé félünk. Vannak "praktikák", amivel csillapítható a félelem? Vagy fejben kell eldönteni?
- Fogzás okozta kínok csillapítása homeopátiával
- A 15 hós oltás után hány napig volt lázas a gyermeked?
- Antibiotikum mellett, hány napig normális, ha a gyerek lázas?