Fogzás okozta kínok csillapítása homeopátiával (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogzás okozta kínok csillapítása homeopátiával
Szia,
ha a fogzás miatt nagyon megnőtt a nyáltermelődése akkor amiatt köhöghet a pici, mondjuk a taknyosság miatt inkább megfázás lehet a dologban.
Örülök, a fogaknak! A takonykórból meg minél gyorsabb gyógyulást kívánok!
Némónak már csak a négy nagyőrlő van vissza, na arra még kíváncsi leszek, hogy hogy fogja viselni. De ezek a golyócskák nekünk is tényleg segíttek.
Beváltak a golyócskák eddig kint van a két alsó foga most jön a két fölső ..
Most viszont megfázással küzdünk .
Szia!
Hát, remélem hogy segít!!!! Olyan sokat kell szenvedniük, mire kijön az összes fog...
Sziasztok !
Jó , hogy itt is találtam Nimród nevü kissrácot mint az én picim :-))
Már kint van az alsó egyik fogacskája de nagyon tör előre a melettelévő is , és ,hogy minden oké legyen jönnek a fölsők is . A nyála folyik nagyon és álandóan van valami a szájába amit rágicsál ..
Tucsmag köszi az ötletet , most úgy tűnik egész jó a chamomilla-vulgaris homeopátiás golyócska .
Panadol és Nurofen szirup ugyanaz.
Megvan azdva, hogy milyen korú, milyen súlyú babának mennyiszer lehet adni naponta. De szerintem folyamatosan nem szabad , hogy gyógyszerezve legyen a baba, csak ha nagyon szenved már.
A chamomillát érdemes kipróbálni, nálunk egészen bevált. a fiamnak 8 hósan jött ki az első foga, volt, hogy két hónapig semmi sem volt. Most másfél éves lesz, és már csak 5-6 fog van vissza.
Sziasztok!
Az én fiam is Nimród :-)
A lidocayn-na az a baj, hogy nagyobb mennyiségben béníthatja a nyelési reflexet, mert elérzésteleníti azt a területet is. A DOLOGÉL is erre való, érzéstelenítő nélkül, növényi alapanyagokból.
A germicid kúp kapható vény nélkül? A mi dokink nem vmi segitőkész remélem vény nélküli fájdalomcsillapitó:-(
Panadolt próbálta vki? Ilyen még nincs itthon nem tudom mennyiszer lehet adni neki.
Sziasztok !
Nimródkának most jön a két alsó foga , 06.19.-én született most volt 4 hónapos és már 3 hónaposan egyészen jól lehetett érezni a duzzanatot a kis foga helyénél . viszont még mindig nem jött elő az a kis gyöngyszem fogacska .Nekünk használ a homeos golyócska és nagy ritkán a debtinoxot is használjuk de nagyon - nagyon ritkán a lidokain tartalma miatt .Az nem jó a pici pocinak , ha lenyeli a kicsi .
Sziasztok!
Kislányom 8 hetes, de váratlanul nyűgös kezdett lenni éjszakánként. Nem ébred fel, de nyöszörög, dobálja magát, nyújtózkodik, kapkod az arcához a kis kezével. Nappal buborékokat fúj, rágja az ujját. A fogínye végig fehéredik és a felső metszőfogak helye mintha érdesebb lenne.
A kérdésem, hogy lehetséges a fogzás beindulása már ilyen kicsi korban?
Köszönöm segítségeteket
A fiamnak 9hónaposan jött az első két foga majdnem egyszerre, azután nagy szünet, jött 5, megint egy szünet jött kettő, és most 22 hónaposan jött újabb 2, így már 11 foga van.
Szóval nyugalom :)
Szia!
Némónak 8 hónaposan jött ki az első foga. Most 14 hós lesz és a 8. jön, meg még egy csomó helyen csúnya nagyon már az ínye.
Sziasztok!
Az én harmadik gyermekem foggal született. Egy darabbal :-). Most már 7 hónapos múlt, kb két hónapja rág és még régebb óta folyik a nyála, volt már néhány érdekes napunk és éjszakánk is emiatt, de kicsi Noémi azóta sem produkált újabb fogat. Egyet sem. Tehát változatlanul csak ez az egy foga van.
Van valaki, akinek ilyen későn jött a babája foga?
De jó,hogy itt vagy...szóval még a kicsi fiunk 3 és fél hónapos...és írtad,hogy 4 hónapos kortól adtad neki a Chamomilla-t..ezért is kérdeztem,mert akkor én is szeretném neki adni,így legalább megóvjuk őt a fájdalmaktól!
Most hasfájásra Dioscorea Villosa-t szoktam neki adni,mert minden este előjön nála..de szerencsére csak fél óráig tart,hála a homeós golyócskának!Te mit adtál 4 hónapos korig?
További ajánlott fórumok:
- Használt már valaki fogzási fájdalom csillapításra borostyán láncot? Vélemények érdekelnének.
- Milyen homeopátiás készítmény használható fogzás esetén?
- A fogzásra való homeopátiás bogyókat, mennyi vízben kell feloldani egy 7 hós babának?
- Melyik homeopátiás szert adjam a kislányomnak fogzásra?
- Tejérzékeny csecsemő fogzására milyen homeopátiás szert lehet alkalmazni?
- Sziasztok.Ti mikor szoktátok fogzásnál alkalmazni a homeopátiát, ha nem egyértelmű, hogy mikor jön a gyerkőc foga?