Antibiotikum mellett, hány napig normális, ha a gyerek lázas? (tudásbázis)
Életünkben nem csináltak még egyik gyermekemnek sem tenyésztést, antibiotikumot pedig szedtek párszor...
Amikor a ma szedett gyogyszert felírta a doki, azt már úgy adta, hogy szóltam, a szokásos amoxicillin nem szokott jó lenni. Erre a doki azt mondta, Klaicid kellene, de az nincs, éppen kifogytak. Erre lett ez a mostani.
Itt vizitdíjat kell fizetni, de cserében minden gyógyszer, amit adnak már ingyen van. Épp kifogytak Klacidból...
Antibiotikumot csak tenyésztés eredményétől függően lehetne adni, nem csak úgy felírni...Persze, általában széles spektrumú AB írnak, és ez lefed jó esetben igen sok kórokozót...De azért mindig ott van a rezisztencia esélye, vagyis amikor AB nem használ.
Nem tudhatod, mi lenne a jó, menjetek vissza az orvoshoz!
Nálunk ez gyakran előfordul. Ilyenkor hátra szoktam fektetni, befújok az orrába tengervizes sprayt, hagyom egy picit hatni, és utána úgy szívom ki, hogy a másik orrlyukát befogom. Utálja, de így kijön egy csomó nagyon sűrű, letapadt trutyi. Egy alkalommal 2-szer szoktam ismételni.
Éjszakára BabyLuuf-ot kenek a hátára, az tisztábban tartja a légutait.
Nekünk ez vált be, ha nagyon el van dugulva az orra.
Antibiotikum mellett én még nem tapasztaltam 2 napnál tovább elhúzódó lázat. A helyedben visszavinném egy kontrollra, hátha másik gyógyszert kell hogy kapjon (bár ha vírusos a betegsége, akkor az antibiotikum semmit sem ér).
ÁÁÁ, dehogy. Az a baj, hogy külföldön lakunk, itt rettenetesen gyenge az orvoslás. Mindig ugyanazokat a gyógyszereket írják fel, ezért gondolom nem is használ már...Ráadásul ezt konkrétan már szedte decemberben, akkor utaztunk haza, otthon elmentünk kontrollra, és persze kaptuk a következő adagot, mert bár láza már nem volt, de szinte betegebb lett a gyógyszer végére, mint volt...
A gyogyszertárban azt veszek, amit akarok, de hát, honnan szedjem, mi lenne jó?!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyunk antibiotikumos kezeles utan a gyerekkel?
- Másfél éves kislányom lassan egy hete lázas, antibiotikum mellett. Más is elkapta ezt a makacs vírust?
- Hany napig kell adni az antibiotikumot a gyereknek?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?
- Fogamzásgátló (és antibiotikum) mellett fogant babák
- Egy éves kisfiam szalmonellás, milyen módon lehet az antibiotikum mellett még kezelni?