Mikor jöjjön a következő baba? Mennyit várjak? (beszélgetés)
Nálunk még nagyobb a korkülönbség, nem is igazán tesók lesznek már. Férjem azt kérdi hogy van az unokája?.
A nagyok jól elvoltak együtt, most kiváncsi leszek. Nagylányom 22 elmúlt, középső 21 lesz a nyáron, kicsi 17. Most pár héten belül születik a kisöcsi.
Nekem hasonló korú a csecsemőm, de én már esélyt adtam a tesó érkezésének! Igaz a fiam nem öt, hanem hat hónapos. És természetes úton szültem.
De ha jól látom a testem jelzéseit- a nagy nagy semmit - akkor a tesó még nem jön.
Sziasztok!
Nálunk 25 hónap van. Az összeszokás nehéz, de már látom a mérhetetlen szeretetet a két gyerkőc között. Nálunk a 3. májusban indul, nem akarok Karácsony környéki babát, édesanyám születésnapja akkor van, s nem igazán örül ennek. Így a 3. is kb. 2 év korkülönbséggel érkezik, remélem a természet is így akarja. :)
Bevonni a feladatokba és külön foglalkozni vele, az teljesen más. Hisz most az övé vagy bármikor, ami megszűnik. Alkalmazkodnia kell, hiszen ő lesz a nagy..csak közben sokan elfelejtik, hogy a nagy is picike még..néhány órát azért külön is kell vele lenni, ha igényli, akár fáradt az ember, akár nem..ha mondjuk egész éjjel nem aludt a kicsi, akkor is..:)
Nekem ez volt a mérvadó, hogy erre képes legyek.
Egyébként a bátyámmal egy év van köztünk, a hugom pedig 14 évvel fiatalabb, mint én. Neki volt a legjobb dolga (még most is):D
Nekem meg középsőként a legrosszabb:DD
Jah, és anyámnak, hála a nagyobb gyerekeknek, a hugom nevelése volt a legkönnyebb, hisz őt már mi is "húzgáltuk" magunkkal mindenhová.
Én is császáros voltam egyébként, mindkettővel. A kicsi most 6 hetes.:))
Én is császárral szültem. :)
Nincs abban semmi.
Most úgy vagyok vele (és az orvosom is), hogy ismét megpróbálom természetes úton, s ha nem megy, akkor császár :)
Nálunk 19 hónap lesz a korkülönbség a tesók közt, mi így szerettük volna :)
Leginkább engem is az vezérelt, hogy nem tudnék eljönni jó ideig a munkahelyemről ismét szülni. És ha már visszamegyek, akkor nem akarok pár év múlva ismét kiesni.
Nekem majdnem 7 év van a kettő között.:D Nekem ennyi idő kellett ahhoz, hogy biztos legyek abban, hogy a nagyobbnak is ki tudom elégíteni minden igényét, tehát ugyanúgy tudok vele foglalkozni.És jó volt neki, hogy sokáig ő volt a központban, így nincs semmi probléma, hogy ha most a pici miatt fáradt vagyok például, mert megérti. Ráadásul odavan a piciért, a pici is érte. Tehát nem volt gond a féltékenységgel sem.
Szerintem akkor vállald, ha biztos vagy abban, hogy van elég erőd arra, hogy a nagyobb se hanyagolódjon el egy picit se. Tehát amikor ugyanannyi figyelmet tudsz rá szentelni..
Egy ismerősöm emiatt 3 évenként szülte a 3 gyereket. Amíg a nagyobb oviban, suliban volt, addig a kicsi megkapta a teljes törődést, amikor a nagyobbak hazaértek pedig ők is megkapták, hisz addigra otthon volt apuka is, aki váltotta az anyát. így mindenkire jutott elegendő idő.
Szia szerintem is nektek kell ezt megbeszélni.Ha egymás után akarsz szülni akkor úgy időzíts hogy gyed alatt megszülessen a pici mert anyagilag így jobb.Ha nem akarsz akkor óvoda munka stb.és kapásból 4-5év lesz a gyerekek közt.
Az is fontos hány évesek vagytok,hány gyermeket szeretnétek,anyagilag hogy álltok...nem mellesleg gondolni kell arra is hogy nem biztos hogy pikk-pakk össze jön a tesó.
Kisfiam júliusban lesz 2éves Kistesó májusban születik.Mi így akartuk.
Hogy nehéz lesz-e az relatív van akinek elején nehéz valakinek mikor már nagyobbak.
Nálunk 17 hónap a korkülönbség. Hát, nem egyszerű...
Egyébként a nagyobbik lányomat császárral szültem a kisebbiket meg természetes úton, szóval, az esélyed megvan a természetes szülésre.
... évet javasolnék.
Bocsi, lemaradt.
Ezt szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, ki mennyit bír. Mivel császáros voltál, ajánlatos legalább 2 évet várni a nagykönyv szerint, de volt már rá példa, hogy hamarabb is jöttek a babák. Egyébként nem hinném, hogy esély lenne a másodikat rendesen szülnöd, teljesen orvosa és kórház válogatja.
Hogy mi az ideális korkulömbség?? Szerintem nincs...valakinek ez, valakinek az vált be. Harmadik babámat várom, de még bennem is rengeteg a megválaszolatlan kérdés. szorítok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy azt eltervezitek.
24 hetes kismama
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idős korától adnád a következő ételeket egy babának: (Milli) krémtúró, túrórudi, virsli?
- Minden szoptatás után muszáj lefejni az anyatejet? Ha lefejem, a következő etetésre nincs annyi hogy jóllakjon a baba ha nem fejem akkor van
- Megtörténhet, hogy megjön a mensi és a következő ciklus közepén mégis kiderül hogy baba van?
- Szerintetek egy4-5 hónapos babának mennyit kell enni egy üveg bébi papiból, hogy ne legyen éhes következő etetésig?
- Ki mennyi időt várt császár után a következő babával?
- Szülés után mikor jött a következő baba?