Mikor jó, egészséges szülés után újra teherbe esni? (beszélgetés)
és mi van ha nem szoba tiszta?
nem veszik be??
Nálunk már van ez az óvodai bölcsis csoport.Nem kell hozzá más csak,hogy betöltse a második életévét a gyerek és szobatiszta legyen.
Szeptemberben indult és az óvónőknek is tanulniuk kell ám ennek a korcsoportnak a sajátosságait.
Az mondjuk tényleg jó ötlet,hogy legyen két év munka viszonya annak,aki gyereket akar vállalni.
Én nagyon kíváncsi vagyok,hogy meddig marad ez a rendelet.Kitalálták ezt a marhaságot,de mit csinál az,akinek a környezetében nincs bölcsi?
Én nagyon örülök,hogy nekem nem kell ezen agyalnom.
Nem mondtam,hogy rossz testvérek voltunk,de voltak nézeteltérések.A nagyobbik húgom és a bátyám között 5 év van és mindig jól kijöttek.Úgyhogy náluk nem adott okot a nagy korkülönbség semmilyen konfliktusra.
Azt sem hiszem,hogy a szüleim rontottak volna el bármit,de úgy tűnik,mi vagyunk a kakukk tojások.
Amúgy azóta jó a viszonyunk a bátyámmal.
Szerintem ez nem baj.Minden fiú verekszik,néha még a lányok is.Ettől nem rossz testvérek,csak még így tudják magukat kifejezni.Majd megtanulják,hogy máshogy is lehet,a jó szülői példa mutatás a legfontosabb nekik.Nem kell arra gondolni,hogy ezért agresszívak lesznek a későbbiekben.Türelem,szeretet,határozottság,következetesség.Én ezt mondom mindig,erre van szükség.
Ott szokott sok probléma leni,ahol a szülők nem értenek egyet agyerek nevelésben,és nem következetesek.
Erős férfi:-)))
Nehogy már gyengének higgye az asszony:-)))
Hát igen,az éjszakázás nagyon kimerítő ez biztos.Szerencsére nem nagyon volt benne részünk.
A nagy és a középső hajfájósok voltak,addig tényleg rémálom volt minden éjszaka.De amint elmúlt oké volt minden.Legkésőbb 3 hós korára átaludta az éjszakát nálunk mindhárom.Nekünk nagyon bevált a kialakított esti rituálé,8 után mindenki ágyban van.
Egyik gyerkőc nagyon nehezen alszik el,de erről nem tehet.De Ő sem jön ki,csak énekelget magában,zenét hallgat.
Sajnálom ha nem vagytok jó testvérek,de ez szerintem nem a korkülönbség miatt van.Véleményem szerint ez nagyban függ a szülőktől milyen a gyerekek kapcsolata egymással.A konfliktusra a gyerekek között a nagyobb korkülönbség jobban okot ad, a nagy sok esetben nem viseli el a kicsit.De semmit nem lehet levonni a gyerekkori testvér kapcsolatból.Akik gyerekként nem jó tesók,sokszor előfordul,hogy felnőttként viszont nagyon is azok lesznek.
A terhesség nem mondom én sem,hogy könnyű bújós kisgyerekkel,de nekem szerencsére nem volt okom panaszra.Tudtam a nagyobbat emelgetni is és sokat volt akkor is ölben.
Igen,nehéz volt az első év,de a terhességem még nehezebb.
A kisfiam nagyon bújós volt,sokat akart ölben lenni.A méhszáj viszont végig nyitva volt.Mondta az orvosom,hogy ez kimeríti a veszélyeztetett terhesség fogalmát.
Senkit nem akarok megbántani,de én nem hiszek a kis korkülönbségben.A bátyám és köztem 18 hónap van.Lenne mit mesélnem a gyerekkorunkról.
Csak most nehéz ám,később viszont szerintem annál jobb minél kisebb a korkülönbség.Mármint a gyerekek szempontjából.Én császáros voltam a másodikkal, a 3-ik babával ezért vártunk nem egészen 2 évet.
Mondjuk az 1 évet szerintem is jobb kivárni,de ha előbb összejön az sem biztos,hogy baj.Nem egyforma a szervezetünk,nem egyformán regenerálódunk.Kolléganőm fia 6 hós volt amikor észrevette,hogy 15 hetes terhes.Addig én is azt mondtam ez nem létezik,hogy valaki ennyire későn vegye észre,de mégis miből jött volna rá?Nem volt hányingere,szoptatott,nem volt mensije,hasa még nagy volt,itt fájt ott fájt,még az előző szülésnek tulajdonította...stb...De szerencséjére egészséges baba lett Ő is.
Azért nem árt szedni valami terhes vitamint szerintem sem.Ha bár én a tervezett terhességeim előtt neki álltam már a szedésének mindig.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után mennyi ideig nem menstruál a nő és nem tud újra teherbe esni?
- Teherbe esni szülés után 1 éven belül
- Császáros szülés után mikor érdemes ismét teherbe esni?
- Szülés után 6 héttel teherbe lehet esni?
- Szülés után újra teherbeesni, menzesz nélkül?
- Mikor eshetek teherbe egészséges babával szülés után?