Mikor irassam a gyereket bölcsibe? (tudásbázis)
Sziasztok!
Akkor nekünk nagy mázlink van, hogy a 13. kerületben lakunk, mert itt a következő a szabály: az év bármely hónapjától beirathatod bölcsibe, de előtte 2-3 hónappal be kell adni a kérelmet az önkormányzathoz.
A lányunk szeptemberben fogja kezdeni, májusban jelentkeztünk és ráadásul én a második babánkat várom. Már megkaptuk a határozatot, remélem, nem vonják már ilyenkor vissza.
szia!
Szerintem is minél hamarabb, főleg ha állami bölcsiről van szó. Persze az sem mindegy hogy miért akarod bölcsibe járatni a gyereket, hiszen ha pl. igazolt munkahelyed van, vagy szociális problémák, esetleg nappali tagozatos tanulói jogviszonnyal rendelkezel, akkor előjogokat élvezel a felvételnél. Viszont mindenhol van egy limitált létszám, ezért érdemes mielőbb beiratni.
Sokan már terhesen beiratják, hogy két éves korában legyen helye, de még így sem garantált.
A bölcsödei felvételi szabályokról a www.magyarorszag.hu-n találod meg a vonatkozó jogszabályt. :)
Sajnos :((
És még meg is úszod, mert engem "átvilágítottak" hogy valóban munka miatt akarom....
Van aki még pocakban beíratja.
Van ahol lehet van ahol nem.
Nálunk nem ment volna.. csak munkahelyi igazolással veszik fel a gyerekeket.
További ajánlott fórumok:
- Amikor az óvodából haza KELL vinni a gyereket délben...van ilyen törvény?
- Amikor a párom még nem szeretne gyereket....:(
- Most költöztünk Csepelre, a kisfiam januárban 2 éves lesz bölcsibe nincs hely, de oviba nem tudom melyik a jó, és hová írassam be meg mikor?
- Lehet-e részmunkaidőbe elhelyezkedni úgy, hogy nem adom bölcsibe a gyereket, hanem mondjuk a nagyszülők vigyáznak rá?
- Úgy beadhatom a gyereket bölcsibe, hogy nincs még munkám, de van kilátásban?
- Mikortól lehet a gyereket bölcsibe adni?