Miért van manapság ennyi pánikbeteg? (beszélgetős fórum)
Életmódra nem fognám, illetve néhány tünetet a feldolgozatlan stresszre
Amikor én kezdtem "pályafutásom" még általánosan idegbetegségnek nevezték és tünetek szerint nem válogatták szét
És igen sokkal korábban lustának mondtak egy idegbeteget, nem hitték a nyavalygását mehetett melózni.
Elmebetegeket azt elismerték :)
Na jó, Freud külön definiálta a nők hisztériáját
Azt hiszem, a válasz több hozzászólás ötvözetében van. :)
Részemről úgy gondolom, közrejátszik a túlhajszolt életmód, a kevés (minőségi) emberi kapcsolat, minimális énidő. Nem tudjuk feldolgozni a történéseket, nincs lehetőség ki/megbeszélni a gondokat, gondolatokat. Pihenni sincs idő, mert rohanunk, mert muszáj, ... Ráadásul a környezetünk is sokszor érzéketlen, bántó - épp a felgyorsult mindennapok miatt.
Szerintem a stressz, táplálkozás, ingerszegény életmód. Hogy az emberek egy része azért dolgozik, hogy ne haljon éhen. Nem érnek rá,élvezni az életet.
A gyógyszerek hatása a legsúlyosabb gond.
Ha fáj valami, rossz kedv, fogyás, álmatlanság, gyomorproblémák, stb. gyógyszer. Elmész az orvoshoz, felír valamit, majd arra még egy gyógyszert, hogy csillapítsa a mellékhatást. Le van terhelve a test,ha nem alszik eleget az ember,nehezebben megy az öngyógyítás. Negatív gondolatok is megbetegítenek.
Röviden ,tömören, ez az én véleményem.
Három kollégám is, édesanyám is,barátnőm is.
Korunk betegsége,vagy régen ugyanennyi volt,csak nem volt rivaldafényben?
Mi ennek a betegségnek a forrása?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idő után hatnak kb.azok a gyógyszerek, amit pánikbetegségre írnak fel?
- Miért ennyire betegesek manapság a gyerekek?
- Szerintetek mennyi magányos ember lehet manapság? Hogyan ismerkednétek ha szinglik lennétek? Egyedül vagy segítséggel ismerkednétek?
- Miért van manapság ennyi daganatos betegség?
- Jogsi van, mennyi manapság egy óra vezetés oktatóval?
- Mennyibe kerül igényelni manapság az útlevelet és mennyi idő alatt postázzák ki?