Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk? (beszélgetős fórum)
Igen, a net az más!
Én soha nem tegezek le idősebb embereket, sőt még a fiatalokat sem mindig, hiszen nem tudhatom, hogy ő hogy veszi, vagy egyáltalán annyi e amennyinek nézem, és igen elvárom, hogy mivel nem vagyok 10 éves hülye gyerek, engem se tegezzenek le! Felnőtt nő vagyok, ők is felnőtt emberek, ennyi! Idegen emberekkel pedig szeretem fenntartani azt, hogy nem ismerjük egymást annyira, hogy kisanyám, meg kiscsillagja legyek!
Mert az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy milyen volt, amikor ők voltak huszonévesek.
És ez így van mióta a világ világ, hidd el.
Ne gondoldd, hogy az én generációmmal elégedett volt az idősebb korosztály.
Miért ne zavarná? Nem gyerek már, hanem fiatal felnőtt.
A neten szokásjog a tegeződés. De ha Önt zavarja...... :))
Már megbocsáss, de téged miért zavar az, ha egy idős ember letegez? Lehet, hogy anyád v. nagymamád is lehetne, ha a kort vesszük. Te talán nem tegezel le senkit a neten? Vagy az más, mert itt személytelenül lehet ezt csinálni?
Engem inkább a fordítottja irritál, amikor egy huszon éves letegez egy nála jóval idősebb embert.
Igen a mondatban a kulcsszó vagyis kulcs mondat:,,Egy átlagos huszonévenek van kihez fordulnia ha gondja van, nekem már nincs."
Ez a nem mindegy
:)
Ez egy aranyos mondás!
És még egy gondolat eszembe jutott. Az ember életében az egyik legeslegfontosabb dolog, hogy BIZTONSÁGBAN érezze magát.
Hogy ne féljen attól, hogy az utcán megkéselik, vagy ellopják a táskáját, vagy hogy a munkáját ne stresszelje végig, hogy vajh holnap kirúgják-e? Hogy tud-e a hónap végén is venni ételt, és nem utolsó sorban, a rohanó világ, és az internet, valamint a személytelenség miatt, csalja-e éppen a párja, vagy sem.
Szóval úgy vélem, hogy most ez a biztonság érzet a béka ülepe alatt van valahol 3 méter mélyen, és ezt nem tudja kiváltani semmi sem.
Sziasztok!
Csak egy kérdés. Tudjátok hogy ki nevelte a mai 20as korosztályt? Segítek. A nagyvilág, ééééééééééés ...?:) a 40-es, 50es szülőik. Csak úgy mondom.
Amúgy valljuk be, most nem igazán a fiatalok életének elindításáról szól ez az ország, hanem a túlélésről. Mindenki úgy él túl, ahogy tud. Se többel, sem kevesebbel.
Ha nincs szülőtől kapott lakás, autó, akkor szerezni kell. És igen, az ember rendkívül gyorsan meg tudja szokni a tiszta pólót, a meleg lakást, és az ételt. Ezért küzd, foggal körömmel.
Itt már többen írták, a kor nem érdem. Sok kisgyereket többre tartok, mint egy meglett felnőttet, és sok meglett felnőttet többre tartok, mint a korombelieket. Hát ennyi:S
További ajánlott fórumok:
- A mi korosztályunk
- Miért utálja a fiatalság az idősebb korosztályt?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Mi a véleményetek a mai 14-18 éves korosztály értelmi szintjéről?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?
- Társkereső programok huszonéveseknek esetleg 30-as korosztály elejének?