Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket? (beszélgetés)
SAJNOS AZ EGYHÁZ,MÉG MINDIG BUTÍTANI AKARJA AZ EMBEREKET,HIÁBA MONDJA A SZERETETTRE NEVELÉST,CSALÁD,STB...VAN EZEKEN MÁS ÉRDEKLŐDÉSI KÖR IS,AMIT NEHEZMÉNYEZ AZ EGYHÁZ,HISZEN NINCSENEK NÉMA NYUGODT BARMOK" AKIK MINDENBEN KÖVETNÉK ŐKET.!!SOKAT MESÉLT ANYUKÁM ANNÓ,AZ EGYHÁZI ISKOLÁKRÓL,ÉS A TANÍTÓIRÓL,PAPJAIRÓL,KIK MÁR AKKOR ZAKLATTÁK A KIS ISKOLÁSOKAT,CSAK EZ TILLTOTT VOLT,MÉG MEG EMLÍTENI IS.
HA VAN TYÚK,ÉS MALAC,VAN 5 ÖS BIZONYÍTVÁNY)))SAJNOS ÍGY MŰKÖDIK AZ EGYHÁZ-NA NEM MINTHA A MAI VILÁG MAJD-NEM ÍGY MŰKÖDNE---CSAK VANNAK AZÉRT PÁR KIVÉTELEK!
dehogy tiltja!
akkor se olvasnam el, ha fizetnenek erte!
Akkor az egyházi iskolákban miért tanítják az ókori mitológiát?
Az egyház azt képzeli még mindig beleszólhat az emberek életébe. Nem veszi észre, hogy a többség röhög rajtuk. Kíváncsi lennék az új pápa véleményére ezzel kapcsolatban.
Harry Potter könyvek mese könyvek, a szerint érdemes kezelni őket, viszont nagyon megmozgatja a fantáziát, ami remek dolog.
Hogy miért tiltja az egyház ezen könyvek olvasását? Fogalmam nincs, talán mert nem ismerik.
Mondjuk ezt sem igazán értem, mi köze disznóhúsnak a Harry Potterhez....
Hogy miért titja? Gondolom, a trichinella már akkor létezett, és nem tudtak mit tenni ellene. Egyszerűbb volt, ha senki sem eszik disznóhúst.
Ahogy már írtam, ez nem így van a gyakorlatban...
Miért tiltja egy vallás, hogy megegyék a sertéshúst???
Hát olvasd...ki akadályoz meg benne?
Na de a gyerekeink meséibe beleszólni? Manapság örülni kellene, ha a gyerek olvas. Bármit.
Ja, a mesék tele vannak horrorral. De érdekes, ezt csak felnőtt korunkban érzékeljük. Olvastam a kölöknek a mesét, azt, amin én felnőttem...és elakadtam...mert meglepődtem....ő meg sürgetett...mi lesz?
Amúgy volt egy kabaré. Anyu-apu nem tudott aludni, rémálmaik voltak, mert este mesét olvastak Józsikának.
A gyereklélek másként működik. Hál'istennek.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Milyen könyveket olvastok?
- Hol lehet esetleg kapni illetve venni a régi hagyományos diavetítőt? (És persze filmeket hozzá)
- Tudnátok nekem angol könyveket, filmeket ajánlani nyelvtanuláshoz?
- Fogyatékkal élő, illetve SNI kódos gyerekeknek középiskola. Kinek probléma?