Tudnátok nekem angol könyveket, filmeket ajánlani nyelvtanuláshoz? (beszélgetős fórum)
Olyan filmeket szerezz be angolul, amit magyarul mar tobbszor lattal es nagyjabol tudod, hogy mikor mit mondanak.
Az segiteni fog.
Feliratot szerintem magyart és angolt is felejts el. Született feleségek nagyon szépen jól érthető, Grey's anatomy-t is néztem, Friends, How I met your mother, de ezek már voltak korábban.
Kicsit nehezebb, mert britt angol a You rang mylord :)
Én amúgy ezekből tanultam meg angolul annyira, hogy munkahelyen is boldogulok :)
:DDD HUUU.
Azt elhiszem, hogy meglett a felsofoku.
Az OSSZES Stargate-et vegignezte szotarazva?!?! Van turelme a holgynek :D
Én végignéztem ezeket a csajosabbnak mondható sorozatokat angolul, angol felirattal. Ha megvan a középfokod, akkor semmi szükséged magyar feliratra, mert azzal nem fogsz fejlődni. Amit ajánlok, mert a nyelvezete könnyű: Született feleségek, Így jártam anyátokkal, még a vámpíros sorozatok is tűrhetőek angolul, pl Vampire Diaries, de sokan szeretik a Jóbarátokat is, mert azt még felirat nélkül is lehet érteni.
Olvastam egy blogon, hogy a csajszi végignézte a Csillagkaput szótárazva stb és ennek köszönhetően meglett a felsőfokúja :DD
Sorozatokat tudsz nézni online, magyar felirattal, érdeklődési körödtől függően. Én tudom ajánlani: Grimm, Once Upon A Time, Grey's Anatomy, Hart Of Dixie...
Linkeket nem írok, de ha beütöt a "gugliba" és utána írod még, hogy online, akkor tudsz majd válogatni.
Könyvolvasásra erősen ajánlom a nem ponyvaregény típusú romantikus regényeket, keresgélj Johanna Lindsey, Julia Garwood könyveket. Ezek már elég terjedelmesek (300-500 oldal), általában történelmi, vicces, jól emészthető könyvek.
De a nyelv fejlesztésére akár Danielle Steel is jó.
Az önéletrajzi könyvek is nagyon jók.
skype angol partnerek keresése és így ténylegesen lehet fejleszteni
keresés ilyen partnerek pl angol híresedési portálokon meg jelölés életkora stb
így lehet barátokat is találni
További ajánlott fórumok:
- Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket?
- Mondjatok nekem jó romantikus filmeket, lehetőleg 2003 utánit
- Javasolnátok nekem filmeket?
- Tudnátok nekem motivációs filmeket mondani, amik a betegség legyőzéséről szólnak?
- Valaki tudna nekem olyan könyveket mondani, amik hasonlítanak Tisza Kata könyveihez?
- Szintezett angol nyelvű könyveket ki tud nekem mondani?