Miért tépi ki a puli a szőrét a farkánál? (tudásbázis)
Orvos adjon olyan kenőcsöt, ami taszítja a legyeket.
Ismerem, de nem jut eszembe a neve, nyáron a kinti kutyákat (rendszerint a fülüket) szokták kenni vele.
Úgy emlékszem, hogy szinte fekete kenőcs.
De ezt okvetlenül beszéld meg a dokival, mert feleszik a lárvák!
Marika!
Arra nagyon figyeljetek, - mert az tényleg végzetes - hogy a keletkezett sebet ne tudják beköpni a legyek!!!
Úgy emlékszem kis ampulla volt, és vízzel kellett kikeverni.. aztán egyik nap krémezni kellett, másik nap meg lemosni azzal a folyadékkal..
Pont a farka felett volt nekünk is, úgyh igazából sztem semmi köze a bűzmirigyhez, ami normál állagú széklet ürítésekor magától amúgy is kiürül..
Ismételni fogom a többieket, mert egyetértek:
- tele van a bűzmirigye (állatorvos)
- orsóféreg toxinjai okoznak bőrviszketést
- bolhás, atkás
Mindre van megoldás.
Az ampullás fürdető (úgy emlékszem 1 ampulla 1 liter víz) nem jó a bolhára, csak az atkára.
Petróleum szagú, a macskát TILOS (!!!) vele kezelni, mert elpusztul tőle nagy részük.
Nekem 3 pulim van, májusban le vannak nyírva, télire kinő a bundájuk.
Azelőtt a pásztorok birkanyíráskor a pulit is megnyírták.
Igen, akkor azt teszem.Azt hiszem,az lesz a legjobb megoldás.
Ezt az ampullát úgy érted, hogy injekció, vagy folyadékban is be lehet adni neki?
Szerintem atkás lesz az.. nekem is így volt a Yorkim.. aztán kapott ampullába valami cuccost, tej szerű folyadék lett belőle, azzal, plusz egy mentolos illatú krémmel kombizva kellett kezelni.. hamar rendbe jött tőle!!
Mindenképp mutasd meg dokinak!
További ajánlott fórumok:
- Élet a pulijaimmal
- Agresszív az 1 éves babám. Ha valamit nem szabad neki, akkor megpofoz, tépi a hajam, játék közben csapkod. Mit tegyek?
- Milyen nevet adnál két kan puli kutyának?
- Mit tehetek, hogy a macskám ne hullajtsa annyira a szőrét?
- Valaki tudna nekem segíteni, hogy milyen korban szabad először megnyíratni a yorkshier terrier szőrét?
- Biscon Havaneze kiskutyának a fésülésen kívül mivel kell rendben tartani a szőrét, hogy ne legyen csomós?