Biscon Havaneze kiskutyának a fésülésen kívül mivel kell rendben tartani a szőrét, hogy ne legyen csomós? (tudásbázis kérdés)
Nem szabad semmilyen embernek való szert használni, mert eltömíti a pólusait a kutyusnak. Kutya száraz samponról nem tudok (ettől még lehet), de semmi esetre sem humán sampont használj.
Van egy kozmetikusnak mondott valaki, akinek halvány fogalma sincs az alapvető dolgokról, és ő azt mondta a gazdának, hogy higítsa fel az ő hajsamponát, és NAPONTA mossa meg vele a kutyáját, mert valószínűleg a kutyus allergiás a porra, a piszokra! Normális az ilyen? Ezért volt szerencsétlen kutyus csupa seb, és vakaródzott folyamatosan, mert naponta fürdették. A buta gazdája meg azt hitte, hogy ez a kis senkiházi kozmetikus az isten, és szót fogadott neki. Ráparancsoltam, hogy ne próbálja fürdetni naponta, és a legközelebbi orvoshoz vigye el, ahol okvetlen mondja el, hogy mit művelt szerencsétlen állattal.
Hál'Istennek a kutyus él, és most már gyönyörű szőre van, jót tett az, hogy az elmúlt 5 hónapban nem fürdette naponta, és főleg nem az ő samponjával. Talált egy másik kozmetikust is, aki úgy tűnik, hogy érti a szakmáját.
Hali!
Nekem sak az a bajom a "fiúval", hogy minden kefélésnél, szemtörlésnél közelharcot vivunk,persze nem fejezem be a végén, őkegyelmessége a szobaközepére ül és hátatfordit nekem. Megharagszik.
Én régen nem vettem le a nyakörvét, amikor a sétáról hazamentünk, arra mondta a kozzmetikus, hogy azt feltétélenül tegyem meg, mert alatta úgy könnyebben becsomosodik. Hát ennyi. Sziasztok
Nyugodtam le lehet nyiratni a szőrét,de én azt tanácsolom csak akkor amikor már melegebb lesz,de ha bent van a szobában akkor most is elviheted kotyukozmiba.
Egyébként mi tavasztól őszig havonta fürdetjük és 2-3 havonta megyünk fazonigazításra.Télen ha kint van hagyjuk,hagy legyen nagy meleg bundija,de azért fésüljük.
Szia !Nekünk máltaink volt, ami rokon fajta.
Teljes kifésülés után megmosod a kutyát és nagyon jó a golf hajbalzsam, vagy az ERŐSEN higított gyapjúgarnitúra mosószer (demko feder, vagy gyapjús boltban lehet kapni), Ami melanint (nem biztos, hogy jól írtam) valami ilyesmit tartalmaz.Ha kifésülés nélkül fürdeted meg, rosszabbul jársz.
További ajánlott fórumok:
- Ugye nem lehet komoly baja a kiskutyának, ha gyulladt ciciből szopizott?
- Milyen nevet adnál egy kiskutyának v. macskának?
- Mi a véleményetek a Welsh terrierről, ma estétől kiskutyánk lesz!
- Milyen nevet adhatnék egy kan, német juhász kiskutyának?
- Cushing-kór, idős kiskutyán bőrelváltozás
- Lehet adni egy 12-13 hetes kiskutyának májkrémes kenyeret? Ha igen, mennyit?