Cushing-kór, idős kiskutyán bőrelváltozás (beszélgetés)
Nem :) Egyáltalán nem :) Majd mesélj hogy van a kutyusod!
Most jöttünk meg esti sétáról. Ahogy lépegetett mellettem, arra gondoltam, hogy Ő is biztosan akarja, hogy sokáig éljen. Még azt is bebeszélem magamnak, hogy azért is erős, mert nem akar fájdalmat okozni az elmúlásával. Talán kutyások nem gondolják ezt nagyon elrugaszkodott vélekedésnek :-)
Na ennek örülök :) Remélem minél tovább veled marad a kutyusod :):)
Köszönöm! Megint bölcs és hasznos gondolatot osztottál meg :-)
Visszajött szabadságról, így tegnap elmentünk az eredeti orvosunkhoz. Ismét nem fogadott el vizsgálati díjat, azt mondta elég sokat otthagytam a diagnosztika/labor vizsgálatokért. Mélyen a szemébe néztem és rákérdeztem: nem haragszik, hogy utánaolvastam és állatorvosok írják, hogy ilyen idős cushingos kutyáknál nem javasolják a drága vizsgálatokat. A legyengült immunrendszer miatt jönnek a bőrproblémák. Adjam nyugodta az étrend-kiegészítőt, kutya-bérescseppet. Ahogy elnézi még bőven hónapok vannak a rosszabbodásig. Hálásan megköszöntem és eljöttünk.
"Ha egyszer a kutyád elmondhatná, mi mindent lát, érez, hall és szagol benned, beleértve minden lelkiállapotodat, és a bajaidat, még tán a jövődet is, többé nem kellene pszichológushoz menned."
(Müller Péter)
Értem! Hát persze, hogy kötődik hozzád .
Most arra gyúrok, ha visszajön az eredeti doki szabadságról nála is rákérdezek, és arra is, hogy mi az a tünet, viselkedés, vagy bármi, amikor már Ő sem érzi magát jól. 2 hónapos volt, mikor elhoztam és annyira kötődött hozzám, hogy hihetetlen.
UH sajnálom :( Tudod milyen az, hogy amikor megmondják mennyi idő van még hátra :(:(
Egyszer az egyik kutyusomon kijött valami , lekaparták elküldték gomba vizsgálatra, negatív lett. Elmúlt neki. Ha jól emlékszem nem volt drága olyan kétezer körül , ez vagy 7 éve volt azóta biztos több.
Megint megnyitotam az ezt tárgyaló dokumentumot. Úgy vélem, érthető miért nem javasolják a különféle ellenőrző vizsgálatokat:
"Idős állatokban gyakori, hogy a Cushing-szindróma mellett akár több más súlyos szervi betegségben is szenvednek. E leromlott állapotú, rossz prognózisú betegeknél nem szoktuk erőltetni a drága kezelést és kontrollvizsgálatokat.
A hasüregben és a bőr alatti kötőszövetben nagy mennyiségű zsír rakódik le, ugyanakkor az állatok vázizomzata sorvad. A vérben jelentősen emelkedik a trigliceridek koncentrációja, ami pancreatitisre hajlamosít. A kórokozókkal szembeni védekezőképesség csökken, a betegek fogékonnyá válnak bakteriális és gombás fertőzésekre (cystitis, dermatitis)."
Örüljek, hogy 13 évig semmi komolyabb gondja nem volt.
Lehet, hogy már kényszerképzetem van, de olyan érzésem van, hogy nem akarnak levágni mindenféle vizsgálatok díjával, gondolják van elég így is. Nem arról van szó, hogy nem tennék meg mindent, de a havi gyógyszer 30 ezer felett van, + a diétás táp olyan kb. 10 ezer. Ezt még nagynehezen kiszorítottam, de nem tudom meddig tudom. És ezzel együtt is kb 1 évet tippelnek neki. Ezzel a tudattal borzasztó együttélni. :-(
Feltételezhetően??? Labort nem csináltatott? Ha a bőrön van a gomba, akkor le tudnak kaparni egy kis darabkát és azt elemzik.
Remélem használ, de kicsit furán hangzik így amit mondott?
Elmentünk a "kerületi" állatorvoshoz. Diagnózis: feltételezhetően immunrendszer gyengülés miatt gomba :-( injekció, itthon vitaminkapuszula + heti 1x nizorálsamponnal fürdetés. 3 hét múlva kontroll. Az előzőek nem nézték ki belőlem, hogy ezt hajlandó vagyok kifizetni, vagy miért nem mondtak semmit. Mindegy is.
Szegény kutyus :( Esetleg, ha jobb idő lesz nézesd meg az itteni dokival. Nem merem belinkelni, mert mert valószínű vétenék a szabályzat ellen, de másik oldalon is nagyon di
csérik a dokit!
Hátha a szomszéd dokija is jó lesz!
Ezt a Család utcait már hallottam, kint van Csillaghegyen. Busszal olyan 40 perc. Úgy látom, csodát már nem várhatok, látható az újabb képen :-( De úgy látom fájdalma nem nagyon van, bár a faránál is látszik valami hízósejt-daganat szerű. Mikor azt simizem, megrándul.
Egy ismis Óbudára járt a kutyáival a Család utcába, de nem tudom az milyen.
Tudod régebben Újpesten laktam
Köszi! Vonatnozni is szeret;-). Ha nyár lenne, lehet el is mennénk. Most ott tartok, hogy holnap felmegyünk a hegyre ezzel a begyakorolt dumával. Csak mond valami használhatót. 3 alkalommal voltunk az előzőnél hetente, utolsó alkalommal mondom, hogy esedékes lenne a labor is. Azt mondta, elment a laboros szabadságra. Hazafelé világosodtam meg, hogy komolyan el akarta velem hitetni, hogy egy kórházban nem működik a labor. Mintha olyan érzésem lett volna, hogy nem akarja, hogy sokat költsek rá. De ezt meg lehetne mondani szerintem.
Nem mondod? Akkor nem is egy ilyen van? Nem csak kutyától fél egyébként a nő! Egy kisfiúnak volt egy kakakuduja még fióka , anyukája megkért kísérjem el őket. Na a madártól is félt!
Szegény kutyus! Fájhatott neki nagyon!
Egy próbát megér mindenképp! Az itteni doki nagyon jó telefonon is magyaráz, de Óbudától messze van sajnos (Úny vagy Esztergom) :S
Köszi! Ez a kutyától félő állatorvos legalább megmosolygatott egy kicsit. Én is találkoztam ilyennel a kerületünkben. Levágta az ötödik körmeit a négy lábáról, négyből négybe vágott bele, és semmi vérzéscsillapítója nem volt :-(
Most azon agyalok, amit a szomszéd mondott. Menjek az ő dokijához, és mondjam azt, hogy eddig a gyerekem vitte, de nem vagyok nyugodt, és szeretném az ő véleményét is kikérni.
Értem. Azért bemásolom az ajánlásokat, hátha találsz aki közelebb van.
[link]
Óbudán, és nem könnyű a közlekedés, csak a villamost viseli el meg a sétát. Buszon nyüszít, minden megállónál le akar szállni.
Aki erre jár, kérem segítsen, legalább lélekben. A sebe begyógyult, de a képen lévő seb környékéne legalább 4x akkora darabon kihulott a szőre, a csomó olyan 200 Ft nagyságú. Eszik, sétál, ismerősöket köszönti, de előlem szinte bújik. Elvinném másik orvoshoz, de nem tudom, hogyan vezessem elő, hogy az előzőben nem bízom. :-s
Természetes, hogy drukkolok Nektek! Nekem is van kutyusom, tudom milyen az, ha beteg!
Nagyon aranyos a kutyuskád!
Ált iskolai osztálytársamnak is dobi tacsi keveréke volt csak az övé csokoládé barna volt.
Köszönöm a drukkolást, nagyon kedves Tőletek. Rendbe kell jönnie, nagyon-nagyon szeretjük :-) De már nem akar velem 1 légtérben tartózkodni, mert valamit mindig a szájába dugok, megkenegetem. Nálunk 1 körömvágás is olyan harc, hogy az csuda. 3 évvel ezelőtt a 10 kilós kutyácskámat 3-an nem tudtuk lefogni, hogy egyáltalán megnézzék. Akkor a bűzmirigye gyulladt be és lett egy tályog. El kellett altatni, majd feléleszteni. Tacskó anya/Dobbermann apa. Mindkettő természete benne van, de így szeretjük.
Nagyon rosszul viselem, ha egy csöpp kis állatnak valami baja van! Remélem elmúlik neki gyorsan!
Állatorvos megnézte. V..rb.c szteroid kenőcs + 10 perc múlva körömvirágkenőcs a javaslat, 1 hét múlva ellenőrzés.
További ajánlott fórumok: