Mit tehetek, hogy a macskám ne hullajtsa annyira a szőrét? (tudásbázis)
a vedlés ellen sokmindent nem lehet tenni, ez a természet rendje.
a rendszeres fésüléssel azt lehet elérni, hogy kevesebb szőr lesz a kanapén és a szőnyegen, és több a fésűben :)
nekem is vedlenek ezerrel a cicáim, bár az egyikőjük már túl van rajta pár hete, de a másik most kezdte.
sziasztok,
a cicák minden tavasszal és összel csrélik a "bundájukat". a legtermßeszetesebb, ha a kertbe vagy egy virágcsrépbe "macskafüvet" ültetsz. az segíti a cicát a tisztálkodása után lenyelt szörszálakat fölemészteni és azonkívül a hullatását csökkenteni.
A cica ha több fözött hust eszik, nem csak fényes és kellemes tappintású a szöre, hanem kevésbé is hull. Sajnos többe kerül mint a szokásos cica-eledel.
a gyöngyi0313 ötlete is helyes, csak sajnos nem minden cica szereti a tojás sárgáját :-( Az enyém ist "hátrál" a tojástól.
kedves üdvözletünk minden cica-barátnak,
ike és SAMSON
és ezt rá kell eknni?
és utána lemosod?
Sziasztok!
Pont ilyen szőr izé miatt voltam én is a macsekkal a
dokinál, a javaslata ez volt, bevált:
keverj ki 1-2 tojássárgáját!!!/csak a sárgáját/ pici
cukorral vagy májassal. Tiszta vitaminbomba! A szőre kevésbé hullik a cicának, de már fényesebb és erősebb szőrzete van 1hét után. Én ezt 2naponta csináltam, bejött.
Jó egészséget minden macsnak
Áh, a fésülésen kívül nincs más? :((((( Az enyimét gyakorlatilag megfogni sem lehet, ha mégis, akkor egy fogja a másik fésüli. Soha nem értettem, hogy miért ilyen undok, bár lehet, mert utcacica volt kölyökkorában és nem szocializálódott, azaz az alom nem volt emberközelben és nem taperolták őket... :( (ezt olvastam).
A kutya viszont viszonylag élvezi a hátvakargát. Nos többet nem nagyon... :), így őt rá kell beszélni, hogy ugyan már maradjon veszteg, míg a többi részét is lekeféljük. De azért az unszolásra kellettlenül marad... Holott direkt nem hosszú sörtéjű kefét vettünk és nem is gincs... de mégis úgy látszik nálunk akkor szőrös marad a lakás...
Juj a fél centis szőrű perzsát megnézném én is. Mókás lehet :)).
Bár egy Main Coonra fáj a fogam. Egy hím akkora, mint egy kissebb hiúz :DDDD, nagyon tetszene egy félvadmacs nagyságú házicic :))).
Ezt én is szivesen megnézném:)
Ha van képed róla ebben az állapotban :P, kérlek tedd fel nekünk:DD
egyik unokatesómnak is perzsa macskája van, ő tavasszal le szokta vágni a szőrét kb másfél-2 cm-esre, így aztán egyrészt nincs annyi szőr a bútorokon, másrészt nem csomósodik a szőre, harmadrészt nincs tele a macska gyomra a lenyalogattott szőrrel.
a cicának jól áll a rövidebb szőr, látszólag élvezi is, hogy nincs akkora bundája.
rendszeresen kell fésülni:)))
nincs mese, a szőrt váltani kell, tehát valamikor ki fog jönni aminek ki kell... amin lehet segíteni, az az, hogy lehetőleg minél több jusson a kefébe, és minél kevesebb a szőnyegre, bútorokra, és a lakás egyéb részeibe:))
nemrégen vettem a Fressnapf-ban egy masszírozó kefét, ami tulajdonképpen egy gumikorong, rajta gumiból kis "tüskék", ami 4 kis pontban végződik. (Kb 800 Ft volt) Nálam mindkét cica szereti (pedig a fésülésért önmagában nem voltak oda), sőt, szüleim macskája is szereti, pedig ő nem szereti ha macerálják a bundáját. Szóval tényleg masszírozhatja őket. Közben pedig jól összeszedi a felesleges szőrt, ami beakad a tüskék közé.