Miért rágja a körmét? (beszélgetés)
Egyébként egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, kedves gyerek...fogalmam sincs, mi válthatja ki.
Talán, hogy a férjem keveset van vele és többször igényelné, de a munkája miatt így is a lehető legtöbbet foglalkozik velük.
Nincs itthon konfliktus...nem írom, hogy néha nem vitatkozunk, de nem vérremenően és nem előttük és mindent normális keretek között meg tudunk beszélni.
Márciusig nem rágta a körmét...
Sziasztok!
20 évig rágtam a körmöm. Kentem rossz ízűvel is, azt is megettem. Amíg műkörmöm volt, addig szép volt. Most már fél éve nem rágom, de nálam valószínűleg pszichés oka van/volt. DE örülök, hogy le tudtam küzdeni.
Megbeszélni elég nehéz vele, mert mindig megígéri, aztán ugyanúgy rágja.:(
Valamit a kezére kellene kenni?
Vagy ha ilyen kis lelkizős, akkor ha esetleg most abba is hagyja, később megint visszajöhet?
Gyerekkoromban én is rágtam, 14 éves voltam, amikor abbahagytam.
Azt elhiszem! :)
Én is rágtam a körmömet mikor gyerek voltam, nálam nem volt annyira vészes. De apám megfenyegetett, ha nem hagyom abba, akkor a következő kakilásnál a wc-n be fogja vele kenni a kezemet, és akkor hátha nem lesz már kedvem a számba venni utánna! :D Hatásos volt, mert abbahagytam!
igen,ez igaz, szerencsére nekem soha nem lett komoly egészségügyi problémám a körömrágásból, csupán esztétikailag voltak gondjaim.
De kiskorában érdemes leszoktatni őt erről, mindent kipróbálni, mert ha megmarad ez a szokás, felnőttkorban kegyetlen meszabadulni tőle.
Rosszabb, mint a dohányzás!
Nekem is a nagyobbik fiam rágja a körmét, ő 5 éves. Tavaly kezdte ezt el. Az óvónőt is kérdeztem, de ő sosem látja. Már sokszor Beszélgettem vele, hogy miért csinálja - mindig az a válasza, hogy nagy. Valami az oviban történhetett vele. Ő sem szereti az erőszakos gyerekeket, nagyon lelkis. Így vezeti le a feszültségét szerintem.
Ötleteket szívesen vennék én is.
ha csak a lelki trauma az oka, akkor magától is lefog szokni.
Én 22 és fél éves vagyok, kicsi totyogós koromtól kezdve rágtam a körmeimet. Egy éve hagytam abba, a műköröm segített.
Anyuék mindennel próbálkoztak egészen gyerekkoromtól kezdve, a gyógyszertárban kapható keserű löttytől kezdve a csípős paprikáig, állandóan rávertek a kezemre stb. Semmi sem segített. Jártam általános iskola alsó tagozatában pszichológushoz is. Ő akkor azt a diagnózist állította fel a szüleimnek, hogy nincs velem semmi baj, csak ha unatkozok, vagy ha stresszhatás ér, így vezetem le. (mármint a körömrágással).
Ez tényleg így van egyébként. Rágtam tévénézés közben, tanulás közben, ha bőgtem, mert valaki megbántott.
Szégyelltem magam, mert undorító szokás, állandóan dugdostam a kezeimet, ha valamit nyilvános helyen alá kellett írni, majd elsüllyedtem szégyenemben.
Én elég drasztikus eset voltam, szóval nem engem kell példának venni.
Beszélgess el a kislánnyal, próbáld megnyugtatni, hátha kiderül, mi a baj.
Sok szerencsét!
A nagyobbik lányom 3 hónapja rágja a körmét (2,5 éves) persze biztosan nem tudom, de az az érzésem, hogy egy bölcsis konfliktus az oka, amit nehezen sikerült megoldanunk. Egy új kislány került a csoportba, aki otthoni problémák miatt, két hetente rászállt egy-egy gyerkőcre, rugdosta, lökdöste őket, az én lányom pedig nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Mire rájöttünk, mi a gond, már a bölcsitől is elment a kedve, csak a körömrágásból jöttem rá, hogy nem stimmel valami.
A konfliktus megoldódott, a körömrágás nem.:(
Viszont a kishúga is ugyanazt csinálja, mint a nővére, szintén elkezdte rágni a körmét.
Hogyan lehetne leszoktatni őket?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan előzhető meg, hogy a macska a bútorokon élesítse a körmét?
- Csajok segítsetek, 2 éves lánykám rágja a körmét, hogy tudom leszoktatni róla?
- Miért rágják meg a kutyáim a kertben csak kifejezetten a tujákat?
- 4 éves kisfiam borzasztóan rágja a körmét, hogy tudnám erről leszoktatni.?Próbáltunk 1 ecsetelőt, de nem vált be.Lelehet erről szoktatni!?
- Miért rágja a kutyus a lábát?
- Miért rágja a 3 éves gyerek a körmét?