Csajok segítsetek, 2 éves lánykám rágja a körmét, hogy tudom leszoktatni róla? (tudásbázis)
Hát ezen még nem gondolkodtam, de lehet, hogy igazad van. Mást nem ismerek, aki rágta volna, így erről nem tudok nyilatkozni. Bár azt gondolom, mindenkinek van valami kis hülyesége, megértem, ha ez idegesít valakit.
(És köszi a dicséretet:) )
De ez olyan csúnya szokás. Nem csak a köröm lesz ronda, (bár a fiam is szépre rágja:-) hanem látványnak is undorító. Én pl. elszégyellem magam, ha v.hol rágom és észreveszem, hogy más meg engem néz...:-S És téged nem fog idegesíteni ha majd a kislányod egész nap a körmeit rágcsálja?! Mert annak ellenére, hogy én is rágom, a falra mászok tőle, ha a kisfiam rágja a sajátját... Mesélem az esti mesét, és hallom, hogy ropog...:-SSS Meg napközben is egész nap....
Majd ha nagyobb lesz a babód, biztos másképp fogod látni a dolgokat....
(Nagyon aranyos a kislányod, s nagyon szép nevet választottatok neki!!!)
Sziasztok!
Az én lánykám is rágta a körmeit. Mondhattunk neki bármit, vakbele lesz és megműtik majd, vagy hogy nem nő ki többet és csúnya marad, semmi nem hatott. Vettem ecsetelőt is, ami a hasmenésen kívül semmit nem ért....
Kilakkoztam a körmét, tettem rá szép matricavirágot is, hátha...... na semmi eredmény.
Aztán egyszercsak azt mondta, hogy na jó Anya, nem rágom többet és valóban nem rágja! Hát hogy mi váltotta ki nála az okot, a mai napig nem tudom, de azt tudom, hogy 5 évesen igazi nagylánnyá vált ezzel a tettével a szememben. :)
Óriási akarattal rendelkezik a csaj, csak általában pont szöges ellentéte az enyémnek :D
Asszem semmi jó tanáccsal nem szolgáltam a topicnak, de elmondtam a kis történetem....
Legyen szép mosolygós a napotok!
Én mindig rágtam a körmöm, gyerekkoromban szinte minden nap. Egyszerűen imádtam az érzést, még most is sokszor rágom, szerintem nem olyan nagy baj, megnyugtatja az embert. Meg utálom a reszelt köröm szagát :D
Miért kell feltétlenül leszoktatni?
Én is mindig rágtam a körmöm. El kell menni valami arab országba és rögtön leszokik az ember:)
Nekem nem használt ez a körömlakk, megmostam a kezem és utána már nem volt szar íze. Volt műkörmöm is fél évig, leszedettem, utána ugyanúgy folytattam. Nyár óta nem rágom, az okát nem tudom.
Azt mondják ennek is lelki oka van, s a hátteret kell megvizsgálni. Ha megszüntettük a kiváltó okot, lehet kezelni a k.rágást is. Bencénél a kistesó születése hozta elő. (A hugit nem iktathatom ki..:-)) Meg a téli "bezártság". Remélem ha többet lehet játszóterezni el is felejti majd.
De azért én kipróbálom ezt a Stop and grow-t....
Nekem a patikában a Dentinox termékét adták, ami Daum-exol névre hallgat. Nem tudtam, hogy többféle van.
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni!!!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- 4 éves kisfiam borzasztóan rágja a körmét, hogy tudnám erről leszoktatni.?Próbáltunk 1 ecsetelőt, de nem vált be.Lelehet erről szoktatni!?