Miért olyan büdösek a kínai ruhák? (tudásbázis)
Még jó hogy nincs pénzem butikosra...
Kreatívak az emberek... És akkor lefikáznak mert ecetet használsz az öblítő helyett. Szép...
Tényleg ezt csinálják,járják a várost és fényképeznek vagy vesznek egy db.és kezdődik a sorozatgyártás amit olcsón eltudnak adni.
A fönöknőmnek volt egy kínai ismerőse (barátnője)Kínába van varrodája, minden hónapban eljött az üzletbe ami tetszett neki lefényképezte,vagy járták a fönöknőmmel a plázákat hogy segítsen neki a divatos ruhákat kiválasztani(és ezért fizetett neki)...ugyhogy belefektetnek energiát...
De ennyi erővel mi is hülyék vagyunk, amiért eleve ilyen műanyag flakonokat, stb veszünk...
A másik dolog (és ez tényleg így van), hogy a legtöbb butikos elmegy a kínaihoz, megveszi, belevarrja a cimkéjét és tízszer annyiért eladja... A nagyok meg (név nélkül :)) saját maguk gyártatják le, de úgyanúgy Kínában, Indiában, stb. Az átlagembernek meg nem marad más, mert ezt tudja megfizetni. Egy csomó vonzata van ezeknek a dolgoknak...
Annyiert nem kapsz pradat :)
Bar magara a muveletre en is kivancsi lennek, ahogy megvesz az adoott, magasabb pozicionalt designer termeket es elviszi a tisztitoba arcimkevel, hogy tessek kititsztitani! Jobb helyeken van egy darab, amit probalni lehet, a megvasalorni kivant termeket bontatlan csomagolasban hozzak ki....
Alapvetően a kínai ruhákkal az a baj, hogy hulladékból készülnek.
S ez most komoly. A férjem, amikor egyetemre járt, ott mondta el nekik érdekességként az oktatójuk, hogy jó ha tudják mit viselnek.
Kína a világ legnagyobb hulladékfelvásárlója, s újrahasznosítója.
Minden kínai ruha műszálas. Van valami technológia, amivel ezeket a szelektíven gyűjtött műanyagokat feldolgozzák, de olyannira, hogy cérnavékony szálakra bontják, s ebből készítik az új ruházati termékeket.
Ettől tudnak minden egyéb terméknek az ára alá menni. A létező legolcsóbb alapanyagból készülő olcsó technológia nagytömegű gyártásra, amit aztán terítenek az egész világon. Visszakapjuk a szemetünket feldolgozott formában.
Mi pedig mindenféle margarinos, vagy egyéb, netán tömény vegyszeres flakonokból készült pulcsikban és cipőkben járunk.
Az a tömény, átható, semmivel össze nem téveszthető kínai ruha szag a gyártási folyamatból fakad. Hiszen azokat komoly kezelés alá kell venni, hogy textilszál méretűre tudják bontani őket.
Na azóta kerülöm a kínait, már ahol tudom.
Hipós vizes rongygyal nem ártana a cipőt kitörölni.
Az inkább gázosabb mint egy ruha...
Nem mondtam.
Undit mondtam először.
Régóta azt használom öblítő helyett. És a bezsákolt ruha nem volt bödi.
( hajamra is nagyon pici ecet, liternyi langyos víz. puhább és kezelhetőbb a haj mint a balzsammal. tudom ruhákról van szó )
További ajánlott fórumok:
- A szárítógépbe szárított ruháim büdösek, tudna valaki segíteni?
- Büdösek a kimosott ruhák... :(
- A kínai boltokban árult ruhák nagy részére miért van ráírva, hogy "Made in Italy", holott több mint valószinű, hogy Kínában gyártották?
- Miért szellentek büdöseket?
- Penészt hogyan tudom végleg elpusztítíani az ágynemű tartómból? Kitakarítottam, de a cuccok, amik benne voltak, büdösek.
- Jelenthet-e vmilyen emésztési vagy egyéb problémát, ha egy gyerek iszonyatosan büdöseket szellent?