Büdösek a kimosott ruhák... :( (beszélgetés)
igen ha kiteregetik őket odakintről behozva lesz egy jellegzetes szaguk....attól a gyomrom fordul fel
Ugyanez a szag érezhető akkor is amikor felszállnak "új"emberek a buszra...gyomorforgató :((
Előttem már többen írták, de nekem együtt használva megszűnt a dohos, poshadt szaga a ruháknak:
- csak por állagú mosószert használok, a folyékonytól elbúcsúztam
- min.900-1000 fordulattal centrifugázom a ruhákat
- jól meg kell szárítani - a pára miatt kintre teregetek, de mikor behozom 1 napra bentre újra kiteregetem, h. átmelegedjen, megszáradjon - ha mégis új mosógép mellett döntesz ajánlom olyat vegyél (ha megengedheted magadnak), amiben szárító funkció is van!
- ezek együtt bármilyen hőfokon mosott ruhákra igazak és mindkét fajta (elől- és felültöltésnél) mosógépnél is próbáltam
Nem csak neked, másnak is van ilyen problémája.
Több dolog lehet.
Ha pamut alapanyagú ruhákat mosol és nem 30 fokkal, aakkor bizony minden ruha büdös lesz tőle :(
40 foknál kezd érződni. Tényleg a színező anyag is lehet, nekem az úúúúj, törölközőim voltak olan büdösek, pedig első használat előtt, csak átmostam őket.
Később hallottam, hogy sajnos a törölközőket mikor megfestik,még azon vizesen, teszik a konténerbe és amíg megérkezik, szárad és közben lesz büdös :(
Azt többé alig lehet kimosni belőlük.
2.
Fel van rakodva a kifolyócső falára a sok trutyi és amíg azt ki nem tisztítod, büdös is lesz minden ruha, kivéve a 70 fokon mosott fehér.
3.
A feelültöltős osógépeknek le kell venni havonta egyszer az adagolóját és éjszakára trisós vízbe, vagy ecetesbe áztatni, alaposan kimosni utána és semmi baj többé.
Nem véletlen az a Murphy törvény, miszerint ami megkönnyíti az életünket, annak a tisztántartása több időt vesz igénybe, mint amit előtte a dologra fordítottunk :D
Ugyanazzal a mosószerrel mostad az anyukádék gépén is?
Velem volt ilyen régebben, de csak a kínai ruhák lettek büdösek, a vele együtt mosott más cuccok nem.
Tehát a kínai ruhafestékekben van valami, ami a mosószerrel együtt büdössé válik.
Ezenkívül még a mosószer is hibás lehet, nálam a Biopontól lett szaguk.
És ki se szellőzik!
Megoldás: tripla mennyiségű öblítő.
Meg aztán jó néhány mosás után elmúlik.
Nekem múltkor az öblítő volt "hatástalan". Víz állt a helyén, abba töltöttem kis mennyiségű öblítőt.. Kifolyt belőle, de a mosás végén újra tele lett vízzel.
Kiszedtem, kimostam, mert eltömődött.
További ajánlott fórumok:
- Hol szárítod a kimosott ruhákat télen?
- Miért olyan büdösek a kínai ruhák?
- Hogyan lehet megszabadítani legkönyebben a ruhákat a kimosott papírzsebkendőtől?
- Hideg eljárásos szappankészítés után az edényeket mivel, mikor és hogyan mossátok el? Hova öntitek a szappanelőzetes kimosott trutyit? És ..
- Mit tegyek, ha a kimosott tollkabátomban helyenként összeállt a toll? Kidobjam vagy megmenthető?
- Sárga pontok a kimosott ruhákon!